Τη Δευτέρα το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η νέα τηλεδιάσκεψη ανάμεσα στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών και το working group της Super League, με βασικό αντικείμενο συζήτησης, το θέμα των μειώσεων επί των εφετινών συμβολαίων των παικτών, που έχουν ήδη πέσει στο… τραπέζι από τον συνεταιρισμό.


Στις συζητήσεις που έκαναν αργά το βράδυ της Παρασκευής (08/05) και το μεσημέρι του Σαββάτου (09/05) οι αρχηγοί των 14 ομάδων της Λίγκας με το Δ.Σ. του ΠΣΑΠ, ξεκαθαρίστηκε πως τα προταθέντα από τη Super League γύρω από τις μειώσεις, δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά. Η Λίγκα πρότεινε μειώσεις που αγγίζουν το 25% των αποδοχών των παικτών ή το 83% των αποδοχών της περιόδου του lockdown, εφόσον επανεκκινήσει το πρωτάθλημα και διεξαχθούν τα πλέι-οφ και τα πλέι-άουτ ή 33% (ήτοι το 100% των αποδοχών των παικτών) για το ίδιο διάστημα, εάν ολοκληρωθεί εντέλει άδοξα η εφετινή σεζόν 2019/20.


Οι αρχηγοί των ομάδων δεν το αποδέχονται αυτό και σε συνεργασία με το Δ.Σ. του ΠΣΑΠ, σκοπεύουν να καταθέσουν πολύ χαμηλότερη «αντιπρόταση», το ύψος και οι όροι της οποίας δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά.
Σε κάθε περίπτωση η νέα τηλεδιάσκεψη των δύο πλευρών θα ξεκαθαρίσει μια και καλή τα δεδομένα γύρω από το οικονομικό και το νέο status που θα δημιουργήσουν τα «απόνερα» της πανδημίας του κορονοϊού.

Εάν πάντως, δεν υπάρξει συμφωνία ή ένα πλαίσιο κοινά αποδεκτό από τις δύο πλευρές, είναι πολύ πιθανό οι ποδοσφαιριστές να σκληρύνουν τη στάση τους το επόμενο διάστημα, απέναντι στις ομάδες της Super League.