Ο δήμος Σουφλίου δε δέχεται να προχωρήσει σε καμία οικονομική συνδιαλλαγή με την Τουρκία λόγω των συνεχών προκλήσεων της Αγκυρας στην ελληνοτουρκική μεθόριο με τις οποίες επιχειρεί να αμφισβητήσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας.

Τις τελευταίες μέρες μάλιστα οι Τούρκοι στρατοχωροφύλακες πυροβολούν εναντίον των χωριών της περιοχής από την απέναντι όχθη του ποταμού Εβρου με αποτέλεσμα ο δήμος Σουφλίου να μην επιθυμεί να τοποθετηθούν στις παιδικές χαρές του ούτε παιχνίδια «made in Turkey».

Ο ακριτικός δήμος υπέγραψε το προηγούμενο διάστημα σύμβαση για την προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού σε 12 παιδικές χαρές του. Πρόκειται για τις 5 παιδικές χαρές στο Σουφλί, 5 παιδικές χαρές στη δημοτική ενότητα Ορφέα και 2 στο Τυχερό.

Η δημοτική αρχή εξετάζοντας τη σύμβαση διαπίστωσε ότι ένα όργανο, που θα τοποθετούνταν σε παιδική χαρά στο Σουφλί, ήταν τουρκικής προέλευσης. Για το λόγο αυτό ζήτησε από την οικονομική επιτροπή την τροποποίηση της συγκεκριμένης σύμβασης ώστε το συγκεκριμένο όργανο να απορριφθεί και να αντικατασταθεί από προϊόν άλλης χώρας.