Πολύ πιθανό δείχνει να είναι το άνοιγμα των οργανωμένων παραλιών το προσεχές Σαββατοκύριακο με δεδομένο ότι η θερμοκρασία θα ανέβει κατακόρυφα και σύμφωνα με τους μετεωρολόγους να φτάνει και τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Η Πολιτική Προστασία βρίσκεται σε κατάσταση επιφυλακής, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος οι πολίτες λόγω καύσωνα για την εποχή να σπεύσουν στις παραλίες, και με τις οργανωμένες πλαζ να είναι κλειστές υπάρχει μεγάλος φόβος συνωστισμού στις ελεύθερες.

Οπως έκανε γνωστό ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής Χαράλαμπος Γώγος στο τραπέζι των συζητήσεων τέθηκε το ερώτημα αν θα πρέπει ανοίξουν οι οργανωμένες παραλίες. Μιλώντας στο ΣΚΑΪ το απόγευμα της Δευτέρας ο κύριος Γώγος ανέφερε πως το θέμα παραμένει ανοιχτό και οι οριστικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Μάλιστα όπως ανέφερε ο καθηγητής η συζήτηση για το άνοιγμα των ελευθέρων παραλιών ξεκίνησε μετά τις εικόνες του Σαββατοκύριακου όπου ελεύθερες παραλίες γέμισαν από κόσμο και σε πολλές περιπτώσεις οι πολίτες δεν τηρούσαν τις αποστάσεις ασφαλείας.