Σε τιμή… εκποίησης πουλήθηκε το τελευταίο πακέτο μετοχών της εταιρείας των χρυσωρυχείων Χαλκιδικής (“Ελληνικός Χρυσός ΑΕ”), που κατείχε ο όμιλος Ελλάκτωρ.

Εχοντας αποφασίσει να επικεντρώσει τις δραστηριότητες και τις συμμετοχές του στους βασικούς τομείς  εργασιών του (κατασκευές, ενέργεια, real estate), ο πάλαι ποτέ ομιλος Μπόμπολα και νυν Καλλιτσάντση,  συμφώνησε να πουλήσει  ολόκληρη την εναπομείνασα συμμετοχή του (5%) στον βασικό μέτοχο της “Ελληνικός Χρυσός”, την καναδική Eldorado Gold.

Οπως ανακοινώθηκε, το τίμημα για τη μεταβίβαση αυτού του πακέτου μετοχών ανέρχεται σε 7,5 εκατ. δολάρια και θα καταβληθεί τοις μετρητοίς.

Βάσει αυτού του τιμήματος η συνολική αξία της εταιρείας  χρυσού της Χαλκιδικής διαμορφώνεται σε 150 εκατ. ευρώ. Η αποτίμηση είναι εμφανώς πολύ χαμηλή σε σχέση με τις προοπτικές κερδοφορίας της  εταιρείας, δεδομένου μάλιστα ότι η τιμή του χρυσού βρίσκεται σε ιστορικά υψηλά επίπεδα.

Υπάρχει βέβαια το πρόβλημα των εμπλοκών και καθυστερήσεων που δυσχεραίνουν  τη συνολική υλοποίηση του  επιχειρηματικού project της Eldorado Gold στη Χαλκιδική.

Πάντως στη σύμβαση πώλησης του 5% υπάρχει ρήτρα ότι το τίμημα θα αναπροσαρμοσθεί, αν η Eldorado Gold αγοράσει ή πουλήσει μετοχές της “Ελληνικός Χρυσός” σε υψηλότερη τιμή.

Πηγή: sofokleousin.gr