«Από την έναρξη της υγειονομικής κρίσης οι εργαζόμενοι στους φούρνους, στα σούπερ μάρκετ και σε όλα τα εμπορικά καταστήματα επωμίστηκαν ένα τεράστιο βάρος εξυπηρέτησης της καθημερινότητας των πολιτών. Αντίστοιχο βάρος επωμίζονται από τ​ις 4 και τις 11 Μαΐου κι οι εργαζόμενοι στο λιανικό εμπόριο.

Όλοι οι εργαζόμενοι σε αυτούς τους κλάδους είναι υποχρεωμένοι να τηρούν απαρέγκλιτα υγειονομικές κατευθύνσεις, οι οποίες προστατεύουν τη δημόσια υγεία αλλά καθιστούν ακόμα πιο δύσκολη την εργασία για τους ίδιους.

Η χρήση μάσκας επί οκτώ ώρες, είναι μεν υποχρεωτική, αλλά δυσκολεύει τις συνθήκες εργασίας, ιδιαίτερα σε περιόδους ζέστης, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να επιστρέφουν εξουθενωμένοι από την εργασία τους.

Οι πολίτες συμπαρίστανται και στηρίζουν τους εργαζόμενους, νιώθουν ασφαλείς με την εξαιρετικά υπεύθυνη συμπεριφορά τους, όπως κι εκείνης των τοπικών επιχειρήσεων, που παρέχουν μέτρα προστασίας, όμως θα πρέπει και το Υπουργείο Εργασίας να στηρίξει αυτή την δύσκολη καθημερινότητα.

Είναι συνεπώς αναγκαίο, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Εργασίας, να εξεταστεί η παροχή επιβράβευσης στους εργαζόμενους που επι οκτώ ώρες αναπνέουν με μάσκα, σε συνθήκες έντασης εργασίας και να ενταχθούν, για όσο χρόνο διαρκούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, στο καθεστώς βαρέων κι ανθυγιεινών ή εναλλακτικά να συμπεριληφθούν στους δικαιούχους παροχών σε είδος, ώστε να λάβουν κι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι μία υλική επιβράβευση, παράλληλα με την ηθική που εισπράτουν καθημερινά από όλους τους πολίτες της Χαλκιδικής».