Ο 4ετής κύκλος, που πάει με τους Ολυμπιακούς Αγώνες, θα ισχύσει κανονικά φέτος, οπότε και θα γίνουν κανονικά οι εκλογές των αθλητικών ομοσπονδιών το φθινόπωρο, όπου, ιδίως σε ΕΠΟ και ΕΟΚ, αναμένονται με τεράστιο ενδιαφέρον.

Για την ακρίβεια, θα γίνει ειδική νομοθετική ρύθμιση, αφού ο αθλητικός νόμος προβλέπει τη διεξαγωγή των αρχαιρεσιών κάθε τέσσερα χρόνια, τη χρονιά που διεξάγονται οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Όμως, φέτος λόγω κορονοϊού δεν έγιναν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, παρ’ όλ’ αυτά, οι εκλογές θα γίνουν κανονικά.

Ειδικά για την ΕΠΟ θα ισχύσει κανονικά η ρύθμιση, ενώ αναμένεται η ολιστική μελέτη από την UEFA, η οποία συμφωνήθηκε να εκπονηθεί όταν ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, υπέγραψε τον περασμένο Φεβρουάριο τη «Διακήρυξη Προθέσεων» με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν.

Τέλος, όπως ανακοίνωσε το υφυπουργείο, το προπαρασκευαστικό στάδιο της εγγραφής του συνόλου των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων της χώρας που διαθέτουν την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση στο «Μητρώο Αθλητικών Φορέων», θα ολοκληρωθεί ως το τέλος Μαΐου.

Πηγή: sputniknews.gr