Αθλητικά

ΓΓΑ: Κανονικά το φθινόπωρο οι εκλογές στις Ομοσπονδίες

Ο υφυπουργός Αθλητισμού γνωστοποίησε πως μετά το καλοκαίρι θα γίνουν κανονικά οι αρχαιρεσίες στις αθλητικές ομοσπονδίες, όπως στην ΕΠΟ και στην ΕΟΚ.

Ο 4ετής κύκλος, που πάει με τους Ολυμπιακούς Αγώνες, θα ισχύσει κανονικά φέτος, οπότε και θα γίνουν κανονικά οι εκλογές των αθλητικών ομοσπονδιών το φθινόπωρο, όπου, ιδίως σε ΕΠΟ και ΕΟΚ, αναμένονται με τεράστιο ενδιαφέρον.

Για την ακρίβεια, θα γίνει ειδική νομοθετική ρύθμιση, αφού ο αθλητικός νόμος προβλέπει τη διεξαγωγή των αρχαιρεσιών κάθε τέσσερα χρόνια, τη χρονιά που διεξάγονται οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Όμως, φέτος λόγω κορονοϊού δεν έγιναν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, παρ’ όλ’ αυτά, οι εκλογές θα γίνουν κανονικά.

Ειδικά για την ΕΠΟ θα ισχύσει κανονικά η ρύθμιση, ενώ αναμένεται η ολιστική μελέτη από την UEFA, η οποία συμφωνήθηκε να εκπονηθεί όταν ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, υπέγραψε τον περασμένο Φεβρουάριο τη «Διακήρυξη Προθέσεων» με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν.

Τέλος, όπως ανακοίνωσε το υφυπουργείο, το προπαρασκευαστικό στάδιο της εγγραφής του συνόλου των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων της χώρας που διαθέτουν την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση στο «Μητρώο Αθλητικών Φορέων», θα ολοκληρωθεί ως το τέλος Μαΐου.

Πηγή: sputniknews.gr

Μιχάλης Σουνάς

Ξεκίνησε την δημοσιογραφική του πορεία στο Super TV&Radio το 2013. Στη συνέχεια, παράλληλα με τις σπουδές του στη Θεσσαλονίκη εργάστηκε στις εφημερίδες «Αθλητικά Νέα των Συντακτών» και την «Arena Press» αλλά και τις διαδικτυακές σελίδες ενημέρωσης www.allaboutaris.com, www.acadimies.gr και το pamebala.gr. Επίσης, είχε ενεργό ρόλο στο YellowRadio 92,8 και το www.yellownews.gr. Από πέρσι τον Μάρτιο μέχρι και σήμερα παρουσιάζει την εκπομπή «Στα δίχτυα της Χαλκιδικής» στο Ράδιο Χαλκιδική 98,8 για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό του νομού και από τον Οκτώβριο του 2017 συμμετέχει στην ομάδα του Χαλκιδική Πολιτική.

Σχετικά άρθρα

Back to top button