Πηγή: politic.gr

Η Ελένη Γιαμαρέλλου, λοιμωξιολόγος, εξέφρασε τη γνώμη της πως ο κορονοϊός δε μεταδίδεται από τη Θεία Ευχαριστία και ανέφερε πως η ίδια, δίχως κανένα φόβο, θα μεταλάβει την ερχόμενη Κυριακή, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Η κ. Γιαμαρέλλου ανέφερε πως «Όποιος πάει να κοινωνήσει, άσχετα αν το πιστεύει ή δεν το πιστεύει, συμμετέχει στο μυστήριο.

Επομένως δεν υπάρχει κίνδυνος για κορονοϊό όπως και για κανένα άλλο μικρόβιο. Εδώ το ξέρετε ότι τότε που είχαμε τους λεπρούς στην Ελλάδα, οι ιερείς κοινωνούσαν τους λεπρούς μετά κοινωνούσαν άνθρωποι άλλοι και κανείς ποτέ δεν κόλλησε;».

Ερωτηθείσα για το αν η Θεία Ευχαριστία υπερβαίνει την υγεία μας απάντησε ότι «Είναι κάτι που υπερβαίνει και το νου μας και τις απόψεις μας και τις σκέψεις μας. Ασφαλώς και την υγεία μας. Σε προφυλάσσει και στην υγεία σου ούτε συζήτηση».Αναφορικά με τις ενστάσεις των επιστημόνων στη συγκεκριμένη άποψη, η λοιμωξιολόγος υπογράμμισε ότι επειδή πρόκειται για μυστήριο, «δεν ισχύει η έννοια της επιστήμης».

Τέλος, πρόσθεσε ότι «Εδώ δεν ισχύει η έννοια της επιστήμης. Είναι η έννοια του μυστηρίου. Η οποία είναι πάνω από την επιστήμη και επηρεάζει την επιστήμη. Επομένως ή πιστεύεις ότι συμμετέχεις στο μεγαλύτερο μυστήριο και δεν παθαίνεις τίποτα ή δεν πηγαίνεις να κοινωνήσεις αν φοβάσαι», είπε η κ. Γιαμαρέλλου.