Σύμφωνα με τις μετρήσεις που έχει ανακοινώσει το meteo.gr στην Χαλκιδική, όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα, αναμένονται υψηλές θερμοκρασίες, που μπορεί να αποτελέσουν και ρεκόρ.

Στο νομό, οι υψηλότερες θερμοκρασίες αναμένονται σε περιοχές της Νέας Προποντίδας, πιθανότατα με τον υδράργυρο να αγγίζει ως και τους 33 βαθμούς Κελσίου.

Οι εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν τις επόμενες ημέρες στη χώρα, με το θερμόμετρο να ξεπερνά κατά τόπους τους 39 και τους 40 βαθμούς Κελσίου στα κεντρικά και στα νότια τμήματα μέσα στο Σαββατοκύριακο, πιθανότατα θα αποτελέσουν ρεκόρ για τις τελευταίες δεκαετίες, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Όπως δείχνουν τα ιστορικά στοιχεία του Αστεροσκοπείου, η υψηλότερη θερμοκρασία τον Μάιο είχε σημειωθεί στο Άργος στις 13/5/2017 και ήταν 40,2 βαθμοί, ενώ ακολουθούν η Λάρισα με 40 βαθμούς (στις 30/5/1969) και η Λαμία με 39,6 βαθμούς (στις 23/5/1973).

Ο υδράργυρος θα “χτυπήσει” κόκκινο τις ημέρες του Σαββατοκύριακου. Στα ηπειρωτικά, στις περιοχές της Πελοποννήσου, της Στερεάς, της Αττικής και της Θεσσαλίας η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει τους 39 -και σε κάποιες περιπτώσεις τους 40- βαθμούς Κελσίου.