Ανακοίνωση η οποία κοινοποιήθηκε προς όλα τα σωματεία της δύναμης της εξέδωσε η Ομοσπονδία Συλλόγων-Σωματείων επαγγελματιών παραγωγών λαϊκών αγορών Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας και Θράκης.

Αναλυτικά αυτή αναφέρει:

«Οι Ομοσπονδίες συνεχίζουν τον αγώνα τους για την επαναλειτουργία των λαϊκών αγορών ανά την Επικράτεια σε πληρότητα 100%.

Βρίσκονται σε συνεχή και καθημερινή επικοινωνία – με θετική ανταπόκριση στις εν λόγω τηλεφωνικές επικοινωνίες τους – με τους Υπουργούς και με τη Γενική Γραμματεία τονίζοντας ότι είναι επιτακτική η ανάγκη δραστηριοποίησης όλων των πωλητών – παραγωγών και επαγγελματιών – στις λαϊκές αγορές καθώς αφενός μεν οι παραγωγές σε ευπαθή προϊόντα όπως ντομάτες, αγγούρια, κεράσια, ροδάκινα, κλπ είναι στο απόγειό τους, αφετέρου δε η επί δύο (2) μήνες αναστολή λειτουργίας των βιομηχανικών ειδών και η υπολειτουργία των λαϊκών αγορών συνολικά (50% προσέλευση πωλητών) έχει επιφέρει μεγάλες οικονομικές δυσκολίες σε όλους τους πωλητές.

Επιπλέον με τη λειτουργία του 100% των πωλητών – παραγωγών και επαγγελματιών – θα αποσυμφορηθεί τυχόν συνωστισμός στο χώρο των λαϊκών αγορών τηρώντας πάντα όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και διαφύλαξης της Δημόσιας Υγείας.

Οι Ομοσπονδίες εργάζονται αδιάκοπα καθημερινά ώστε στο εγγύς χρονικό διάστημα να επανέλθει η κανονικότητα στο χώρο των λαϊκών αγορών, η ομαλή λειτουργία τους και η φυσιολογική προώθηση των προϊόντων ανά την Επικράτεια.

Οι Πρόεδροι των Ομοσπονδιών Μακρίδης Βασίλειος

Δερετζής Άγγελος»