Στον ραδιοφωνικό σταθμό Focus 103,6 μίλησε ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Γιάννης Γιώργος που αναφέρθηκε εκτενώς στην κατάσταση που αναμένει από την προσεχή Δευτέρα στη Χαλκιδική.

Ημέρα κατά την οποία τελειώνει η απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό μετά από σχεδόν δυόμιση μήνες.

«Εκτιμώ ότι χιλιάδες Θεσσαλονικείς θα θέλουν να απολαύσουν αυτό που τους στερήθηκε τόσο καιρό και θα ταξιδέψουν από την Δευτέρα στη Χαλκιδική.

Το θεωρώ αναμενόμενη εξέλιξη καθώς πολλοί έχουν σπίτια που θα ήθελαν να τα δουν, να ελέγξουν αν έχουν γίνει ζημιές».

Οσον αφορά το άνοιγμα των οργανωμένων παραλιών αυτό το Σαββατοκύριακο τόνισε ότι «τη θάλασσα θα απολαύσουν οι γηγενείς και αυτοί που όλο το προηγούμενο διάστημα επέλεξαν το νομό Χαλκιδικής ως μόνιμη κατοικία». Τόνισε ότι «με προσοχή και με ατομική ευθύνη, όλα θα πάνε καλά».

Για την φετινή τουριστική σεζόν παρατήρησε ότι υπάρχει αισιοδοξία. «Είναι βάσιμες οι ελπίδες ότι όταν ανοίξουν τα χερσαία σύνορα οι επισκέπτες των Βαλκανίων θα έρθουν για άλλη μία χρονιά στο νομό Χαλκιδικής».

Τέλος αναφέρθηκε και στις εργασίες που γίνονται από μικρά ή μεγάλα εργοτάξια για την αποκατάσταση των ζημιών αλλά και τη βελτίωση υποδομών ενοικιαζόμενων δωματίων και ξενοδοχείων σε Νικήτη, Σάρτη, Συκιά, Βουρβουρού, Ν. Μαρμαρά, Πόρτο Κουφό, Τορώνη.