Διαστάσεις έχει πάρει το θέμα με πρωταγωνιστή τον Αλβανό μέσο, Άλντο Άτσκα, έπειτα από τη δημοσίευση που έκανε ο Γ.Σ. στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook (σ.σ έχει κατέβει η ανάρτηση).

Ο Τεχνικός Διευθυντής της Λουφτετάρι, ομάδα Α’ Εθνικής Αλβανίας, Ευάγγελος Τσιάβος, σε τηλεφωνική επικοινωνία με τη Χαλκιδική Πολιτική θέλησε να ξεκαθαρίσει την υπόθεση και να μεταβιβάσει όλη την αλήθεια.

Αναλυτικά, όσα είπε στη Χαλκιδική Πολιτική: 

«Από την Πέμπτη, οι δυο ποδοσφαιριστές της Λουφτετάρι, Άλντο Άτσκα και ένας συμπαίκτης του από τη Λάρισα, αμφότεροι μένουν στην Ελλάδα, ενημερώθηκαν από εμένα, τον Τεχνικό Διευθυντή της ομάδας, Ευάγγελο Τσιάβο, με επίσημο έγγραφο πως την Δευτέρα (18/5), σήμερα δηλαδή, πρέπει να βρίσκονται στην προπόνηση της ομάδας, καθώς με εντολή της ομοσπονδίας όλες οι ομάδες της Αλβανίας ξεκινούν προπόνηση.

Ο κύριος Άτσκα όφειλε για να περάσει τα σύνορα Ελλάδας – Αλβανίας να έχει μαζί του είτε Αλβανική ταυτότητα είτε Αλβανικό διαβατήριο, καθώς αγωνίζεται σαν Αλβανός πολίτης στην ομάδα για να μην πιάνει θέση ξένου. Όταν έφτασε στα σύνορα ο ποδοσφαιριστής είχε μόνο την Ελληνική ταυτότητα και προσπάθησε να περάσει με αυτήν. Δημιουργήθηκε πρόβλημα στα σύνορα και όταν ενημερώθηκε η ομάδα, με παρέμβαση της Αλβανικής ομοσπονδίας δόθηκε εντολή να περάσει ο ποδοσφαιριστής αλλά χωρίς το αυτοκίνητό του.

Ο κύριος Άτσκα ήταν αντίθετος να αφήσει το αυτοκίνητο στα σύνορα και αποφάσισε μόνος του αν δεν περάσει με το αυτοκίνητο να μην περάσει καθόλου. Σε επικοινωνία του με την ομάδα ξεκαθάρισε πως αν δεν περάσει το αυτοκίνητο θα γυρίσει πίσω. Ο σύλλογος θα κινηθεί βάσει του εσωτερικού κανονισμού και θα επιβληθεί πρόστιμο και ότι άλλο καταγράφει ο κανονισμός και υπάρχουν σκέψεις στο επόμενο διοικητικό συμβούλιο να γίνει λύση συμβολαίου από την ομάδα προς τον ποδοσφαιριστή.

Για κάποιες ανακρίβειες και ψευδή στοιχεία που έχουν δημοσιευθεί από τον Γ.Σ. στο Facebook, έχουν αναρτηθεί τα έγγραφα που έχουμε αποστείλει στον ποδοσφαιριστή και όφειλε να τα διαβάσει για να είναι τυπικός σε αυτά που ζητάει η ομάδα. Για κάποιο λόγο ο κύριος έγραψε όλα όσα δεν ισχύουν. Ο σύλλογος σκέφτεται να κινηθεί νομικά εναντίον του και περιμένει μια δημόσια συγνώμη.

Η αλήθεια είναι αυτή που σας είπα και υπάρχει και στα χαρτιά που σας έχω στείλει για να δημοσιευθούν σε συνδυασμό με τη συνέντευξη».