πηγή: politik.gr

Ο ΕΟΔΥ σε συνεργασία με την «Σύμπλευση ΑΜΚΕ» σύναψε συμφωνία για πραγματοποίηση τεστ κορονοϊού σε μικρά και απομονωμένα νησιά του Αιγαίου. Δειγματοληψίες θα πραγματοποιηθούν σε ευπαθείς ομάδες μετά από επικοινωνία του ΕΟΔΥ με τους Δήμους των μικρών νησιών.

Η Σύμπλευση με τα φουσκωτά και τα πληρώματα της θα μεταφέρει τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ από την Αττική σε κάθε νησί που θα αποφασιστεί, για την διενέργεια διαγνωστικών τεστ για την ανίχνευση του κορονοϊού. Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν από κοινού με τους ιατρούς και τους εθελοντές της Σύμπλευσης και πάντα με βάση το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Όλοι οι γιατροί και οι νοσηλευτές που θα μεταβούν στα νησιά θα εξεταστούν πρώτα για κορονοϊό.

Το επόμενο βήμα της Σύμπλευσης θα είναι να μεταφέρει τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ και τα βιολογικά δείγματα που συλλέχθηκαν και συσκευάστηκαν στα συνεργαζόμενα εργαστήρια στην Αττική. Η μεταφορά δειγμάτων θα γίνεται, όποτε χρειάζεται, από τα νησιά του Αιγαίου στην Αττική από τις ομάδες της Σύμπλευσης.

Τη Δευτέρα 25 & Τρίτη 26 Μαΐου θα ξεκινήσει η δράση της συνεργασίας και οι Πλωτές Ομάδες του ΕΟΔΥ θα επισκεφτούν τη Μήλο, την Κίμωλο, τη Φολέγανδρο και την Σίκινο.