ΚεντρικήΜακεδονία

Θεσσαλονίκη: Άνοιξε πύλες το νέο τέρμιναλ στο αεροδρόμιο Μακεδονία

Άνοιξε τις πύλες του για το επιβατικό κοινό το νέο τέρμιναλ στο αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης. Οι πρώτοι επιβάτες που προσήλθαν χθες για να πετάξουν, μετά την άρση της απαγόρευσης μετακίνησης εκτός νομού, αντίκρισαν μία έκπληξη καθώς ήδη έχει τεθεί σε λειτουργία μέρους του νέου τέρμιναλ που κατασκευάζει η εταιρεία Fraport, στο πλαίσιο της συμφωνίας ιδιωτικοποίησης.

Οι επιβάτες χρησιμοποίησαν τους χώρους του νέου τέρμιναλ, το οποίο ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί, ενώ τα μέτρα προσωπικής ασφαλείας ήταν αυξημένα και εντός των πτήσεων. Ειδικότερα, σε πτήση της Aegean για Αθήνα, οι ταξιδιώτες φορούσαν μάσκες, ενώ μπαίνοντας μπορούσαν να προμηθευτούν νερό και μαντιλάκια για τα χέρια, καθώς δεν υπάρχει εξυπηρέτηση εντός του αεροπλάνου.

Υπενθυμίζεται πως το νέο τέρμιναλ του αεροδρομίου Μακεδονία είναι μία επένδυση αξίας 100 εκατομμυρίων ευρώ και συνολικής έκτασης που θα ξεπερνά τα 34.033 τ.μ., ενώ αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί πλήρως η κατασκευή του πριν το τέλος του 2020.

Δείτε τις φωτογραφίες του TyposThes από το νέο τέρμιναλ και από τη σημερινή εικόνα του αεροδρομίου Μακεδονίας κατά την πρώτη ημέρα άρσης της απαγόρευσης μετακίνησης εκτός νομού.

Σχετικά άρθρα

Back to top button