Στα μέσα της δεκαετίας του ’90 η επίλεκτη ομάδα «Σίγμα» της ΕΛ.ΑΣ., με τα γρήγορα αυτοκίνητα, σάρωνε τους δρόμους. Με αφορμή νεότερες πληροφορίες που θέλουν την επανασύσταση του ειδικού αυτού σώματος, ας θυμηθούμε ορισμένα πράγματα από το παρελθόν.

Η δημιουργία της ομάδας «Σίγμα» θεωρήθηκε απαραίτητη πριν από 25 περίπου χρόνια, προκειμένου να αντιμετωπιστούν-κυρίως- οι κόντρες στους μεγάλους δρόμους του Λεκανοπεδίου.

Έτσι, το ελληνικό κράτος φρόντισε να εκπαιδεύσει τα πληρώματα σε αγωνιστικό τρόπο οδήγησης και τους «εξόπλισε» με μια σειρά από κορυφαία για την εποχή αυτοκίνητα υψηλής ιπποδύναμης: ΒMW E30 M3, BMW E34 M5, Audi RS2, Mercedes 190E 2.3-16, Ford Sierra Cosworth, Lancia Delta HF Integrale, Porsche 911 Targa & 911 Turbo, Alfa Romeo155 Q4 & 164 Turbo και άλλα.

Ωστόσο, στις αρχές του 2000 η εν λόγω ομάδα καταργήθηκε καθώς, μεταξύ άλλων, θεωρήθηκε ιδιαίτερα δαπανηρή η συντήρηση των συγκεκριμένων αυτοκινήτων.

Σήμερα, φαίνεται πως οι αρμόδιοι φορείς δέχονται εισηγήσεις για τη δημιουργία μιας παρεμφερούς ομάδας, με ισχυρά αυτοκίνητα, που θα μπορούσε να συνεισφέρει στην καταστολή του εγκλήματος.

Πηγή: iefimerida.gr