Με τον Δήμαρχο, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιδημάρχους του Δήμου Σιθωνίας και τον επικεφαλής της Αντιπολίτευσης του Δήμου συναντήθηκε η Κυριακή Μάλαμα, στα πλαίσια ενημέρωσης για μια σειρά από τεχνικά έργα και κατασκευαστικές εκκρεμότητες που αφορούν στο σύνολο του Δήμου.

Ιδιαίτερα σε ότι αφορά τα αντιπλημμυρικά έργα, έγινε αναφορά σε μια σειρά από επείγουσες παρεμβάσεις διευθέτησης ρεμάτων στη Συκιά στην Τορώνη, στη Σάρτη, στη Νικήτη και στη Βουρβουρού, οι οποίες πρέπει να υλοποιηθούν άμεσα. Συζητήθηκε, επίσης, το θέμα της διαχείρισης μιας σειράς παλαιότερω​ν κατασκευαστικών εκκρεμοτήτων κι ιδιαίτερα το ζήτημα που έχει προκύψει με την τακτοποίηση παρεμβάσεων του παρελθόντος στο παραλιακό μέτωπο της Νικητής.

Ιδιαίτερα σε ότι αφορά τους αμμοκράτες της παραλίας της Νικήτης, η Δημοτική Αρχή ενημέρωσε την Κυριακή Μάλαμα για τα πρωτόκολλα κατεδάφισης που έχουν εκδοθεί πρόσφατα από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, καθώς αυτοί τοποθετήθηκαν στο παρελθόν χωρίς μελέτες και χωρίς άδειες. Σήμερα, ο Δήμος Σιθωνίας έχει να αντιμετωπίσει προθεσμίες αποξήλωσης αυτών των αμμοκρατών, ενώ θα πρέπει να ξεκινήσει άμεσα η κατάρτιση μελετών για να τοποθετηθούν νόμιμα εκ νέου οι αμμοκράτες σε σημεία που θα λάβουν άδεια.

Η Κυριακή Μάλαμα τόνισε κι αυτή από την πλευρά της ότι ο Δήμος θα πρέπει άμεσα να ξεκινήσει την διαδικασία τακτοποίησης όλων των αυθαίρετων παρεμβάσεων στους αμμοκράτες του παραλιακού μετώπου, με σωστές μελέτες, ώστε να μην έρθει ξανά η Νικήτη αντιμέτωπη με πρωτόκολλα κατεδάφισης, να προστατευτεί η ακτή από διάβρωση, αλλά κι η σταθερότητα της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου. Δεσμεύτηκε, τέλος, να παρέμβει σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, για να επιλυθεί το συγκεκριμένο ζήτημα που ταλανίζει τους πολίτες της Νικήτης.