Διευκρινίσεις για τη λειτουργία των εποχιακών κάμπινγκ ζητούν από την Ομοσπονδία τους από το πρωί δεκάδες επαγγελματίες του κλάδου ανά τη χώρα καθώς οι χθεσινές ανακοινώσεις του Υπουργού Τουρισμού προκάλεσαν σύγχυση και ασάφεια. Για άλλη μια φορά το παιχνίδι των λέξεων λειτούργησε παραπλανητικά και πολλοί έμειναν με την αίσθηση ότι τα κάμπινγκ ανοίγουν την 1η Ιουνίου. Η ίδια αίσθηση προκλήθηκε και όσον αφορά τις παιδικές κατασκηνώσεις, κάτι για το οποίο ευτυχώς είχαμε μια διευκρινιστική φράση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, την επομένη το πρωί, χωρίς ωστόσο να είναι γνωστό το χρονοδιάγραμμα λειτουργίας τους.

Η Ομοσπονδία των κάμπινγκ έχει ήδη αποστείλει επιστολή για να δοθούν απαντήσεις όσον αφορά τον κλάδο. Τα εν λόγω καταλύματα θα ανοίξουν στις 15  Ιουνίου μαζί με τα ξενοδοχεία εποχιακής λειτουργίας, δηλαδή το κομμάτι του τουρισμού που θα σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος της σεζόν και των επιπτώσεων της πανδημίας.

Ωστόσο, μέχρι τις 15 Ιουνίου, για τον τουρισμό χάνονται πολύτιμα Σαββατοκύριακα, ανάμεσα σε αυτά και το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Αποφεύγεται μεν ο συγχρωτισμός και οι κίνδυνοί του, αλλά χάνουν χρήματα οι επιχειρήσεις που πάνε για σεζόν δύο ή τριών μηνών, όχι παραπάνω.