ΕλλάδαΕργασιακάΟικονομία

Επίδομα 800 ευρώ σε άνεργους ναυτικούς

πηγή: politic.gr

Χιλιάδες Έλληνες ναυτικοί θα λάβουν ένα χρηματικό ποσό των 800 ευρώ. Συνολικά το ποσό που θα διατεθεί ανέρχεται στα 3,065 εκατ. Ευρώ. Το ποσό θα καταβάλλεται από σήμερα (22/5) μέσω του Οίκου Ναύτη.

Σήμερα 2.160 ναυτικοί θα λάβουν το επίδομα ειδικού σκοπού ύψους 800 ευρώ, συνολικού κόστους 1,840 εκατ. ευρώ, ενώ από τις αρχές Ιουνίου θα αρχίσει να καταβάλλεται και το επίδομα ανεργίας συνολικού ύψους 1,225 εκατ. ευρώ το οποίο αφορά 3.500 περίπου άνεργους ναυτικούς.

Η διοίκηση του Οίκου Ναύτη θα συνεδριάσει την επόμενη εβδομάδα με σκοπό τον καθορισμό του συνολικού ποσού που θα απαιτηθεί για την χορήγηση επιδόματος ειδικού σκοπού 800 ευρώ και σε άλλες κατηγορίες ναυτικών που εντάχθηκαν στο μέτρο με νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 1ης Μαΐου 2020.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, δήλωσε: «με την καταβολή του επιδόματος ειδικού σκοπού, αλλά και την παράλληλη καταβολή του επιδόματος ανεργίας η κυβέρνηση στηρίζει έμπρακτα τους Έλληνες ναυτικούς οι οποίοι επλήγησαν από την πανδημία».

 

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close