Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν σήμερα στον Πολύγυρο, οι εκδηλώσεις μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων. Μετά την τέλεση της δοξολογίας – επιμνημόσυνης δέησης στο Μνημείο Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, ακολούθησε ομιλία από τον κ. Παναγιώτη Μιχαηλίδη, Πρόεδρο του Ποντιακού Συλλόγου Πολυγύρου.

Στη συνέχεια έγινε κατάθεση στεφάνων από εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, Εκπρόσωπο της Βουλής και Bουλευτή Χαλκιδικής κα. Μάλαμα Κυριακή, εκπρόσωπο του Φρουραρχείου, τον Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής κ. Γιώργο Ιωάννη, τον Αντιδήμαρχο Δήμου Πολυγύρου κ. Βορδό Χρήστο, την Δήμαρχο Κασσάνδρας κα Χαλκιά Αναστασία, την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Προποντίδας κα. Ραμανδάνη Δέσποινα, τον Αντιδήμαρχο Δήμου Σιθωνίας κ. Χριστοδούλου Νικόλαο, εκπρόσωπο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χαλκιδικής, εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκιδικής, εκπρόσωπο του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Χαλκιδικής κ. Βασιλάκη Νικόλαο, εκπρόσωπο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, και τον Πρόεδρο του Ποντιακού Συλλόγου Πολυγύρου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Βουλευτής Χαλκιδικής και Γραμματέας της Βουλής κος Πάνας Απόστολος, καθώς και πλήθος κόσμου από το Νομό.

Μετά την εκδήλωση, η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά, έστειλε το δικό της μήνυμα:

”Ημέρα θλίψης και περισυλλογής η σημερινή καθώς τιμήσαμε τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού. Μια ακόμη θηριωδία της Ιστορίας που στοίχισε τη ζωή και την Πατρίδα στους Πόντιους αδελφούς μας. Τιμούμε την ιερή τους Μνήμη και τους αγώνες τους να ξαναχτίσουν τη ζωή τους από το μηδέν, λαβωμένοι βαθιά και ξεριζωμένοι. Τους ευχαριστούμε για τον Πολιτισμό που έφεραν στην Ελλάδα και γονατίζουμε ταπεινά στις Αξίες τους. Διεκδικούμε μαζί τους την επίσημη αναγνώριση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού για να αναπαυθούν οι ψυχές των αθώων αμάχων που έφυγαν άδικα. Ποτέ ξανά”