Σήμερα το μεσημέρι στη 1 θα υπάρξει η επίσημη τοποθέτηση των αρμοδίων για την απόφαση να ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία την Δευτέρα 1 Ιουνίου.

Την απόφαση για την επιστροφή των μαθητών στα δημοτικά σχολεία, έκανε χθες γνωστή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας και σήμερα η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως και ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος θα δώσουν λεπτομέρειες σχετικά με την επαναλειτουργία των ανωτέρω σχολικών δομών.

Τα δημοτικά σχολεία θα ανοίξουν είκοσι ημέρες μετά την επιστροφή στα θρανία για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου και δεκαπέντε από αυτή των μαθητών των υπολοίπων τάξεων του Λυκείου όπως και του Γυμνασίου.

Για να συμβεί αυτό δόθηκε το «πράσινο φως» από τους επιστήμονες, με την εισήγησή τους να είναι θετική, και με την εμπειρία όπως τόνισαν από το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων να είναι θετική.

Οπως τόνισε ο κ. Σύψας, η απόφαση για τα δημοτικά σχολεία ήταν ομόφωνη και πλέον οι μικροί μαθητές ετοιμάζονται για την επιστροφή τους στα θρανία, η οποία θα γίνει υπό το ίδιο «καθεστώς» που ισχύει και στα λύκεια και τα γυμνάσια, με μαθήματα όπου στην τάξη θα βρίσκονται ως και 15 μαθητές/τριες.