Ενίσχυση των αιγοπροβατοτρόφων με 4 ευρώ ανά ζώο σε όσους κτηνοτρόφους έχουν παραδώσει γάλα, δηλαδή όσοι κτηνοτρόφοι είναι στην “Συνδεδεμένη Ενίσχυση”, καθώς και σε όσους έχουν καταθέσει ενστάσεις και το σύστημα τους είχε αφήσει έξω.

Αυτό τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Κτηνοτρόφων, Αθανάσιος Λουκουμακιάς. Απαντώντας δε στο ερώτημα πως υπάρχουν και κτηνοτρόφοι οι οποίοι δεν έχουν παραδώσει γάλα, αλλά έχουν πουλήσει μόνο αμνοερίφια, δήλωσε πως αυτοί είναι πολύ λίγοι(σ.σ. εκτός του κάποιοι όπως είπε είναι και εικονικοί), ωστόσο θα ληφθεί πρόνοια και για αυτούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι τις 15 Ιουνίου, το ποσό των 23 εκ ευρώ, το οποίο είναι από τον κρατικό προϋπολογισμό, θα μοιρασθεί σε 6 εκ γιδοπρόβατα.

Επειδή οι συνδεδεμένες ενισχύσεις είναι από τις πλέον σημαντικές για όλους του παραγωγούς αλλά και την αγροτική παραγωγή ενισχύσεις διότι ακριβώς συνδέονται με την παραγωγή.

ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ η όσο το δυνατόν πιο έγκαιρη και άμεση ενίσχυση όλων των κλάδων της παραγωγής και ιδιαίτερα της κτηνοτροφίας είναι ο πιο κρίσιμος παράγοντας για τη βιωσιμότητα των παραγωγών