Στην απόφαση να αυξήσει τα δρομολόγια των λεωφορείων προς τις παραλίες του δήμου Θερμαϊκού τα οποία και παρουσιάζουν μεγάλη επιβατική κίνηση προχώρησε η διοίκηση του ΟΑΣΘ.
Η αύξηση των δρομολογίων αποφασίστηκε ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός των πολιτών μέσα στα λεωφορεία, προς αποφυγή της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού.
Μέσω της συνεργασίας του με τα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης αλλά με και τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών (ΟΑΣΘ) ως βασικό πάροχο, ο ΟΣΕΘ αποφάσισε οι λεωφορειακές γραμμές Νο 69 «Α.Σ.ΙΚΕΑ – Επανομή», Νο 72 «Α.Σ.ΙΚΕΑ – Ν. Μηχανιώνα» και Νο 77Η «Επανομή – Ποταμός» να αρχίσουν άμεσα να λειτουργούν σύμφωνα με το πρόγραμμα δρομολογίων της θερινής περιόδου. 
Συγκεκριμένα η λεωφορειακή γραμμή Νο 69 της Επανομής τα Σαββατοκύριακα του Ιουνίου θα εκτελεί 70 δρομολόγια, έναντι 55 (26% αύξηση). Η λεωφορειακή γραμμή Νο 72 της Μηχανιώνας όλα τα Σαββατοκύριακα του Ιουνίου από 88 δρομολόγια θα εκτελεί 107 (20% αύξηση).

Επίσης, η λεωφορειακή γραμμή Νο 77Η (τοπικό της Επανομής προς την παραλία του Ποταμού), ήδη από το προσεχές (τελευταίο) Σαββατοκύριακο του Μαΐου και όλα τα Σαββατοκύριακα του Ιουνίου, μετά και από αίτημα του Δήμου Θερμαϊκού, από οκτώ δρομολόγια θα εκτελεί 17 (σχεδόν στο διπλάσιο).