Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας μεταφέρθηκαν στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης και στον Εισαγγελέα οι δύο συλληφθέντες αντιεξουσιαστές που προσπάθησαν το βράδυ της Τετάρτης να ενεργοποιήσουν αυτοσχέδιους μηχανισμούς στο σπίτι του τέως Υπουργού Δημήτρη Σταμάτη.
Στα Δικαστήρια είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς μέλη του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου διαμαρτυρόμενα για τη σύλληψη των νεαρών και φωνάζοντας συνθήματα.
Σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομίας, ο 28χρονος συλληφθείς εντοπίστηκε να κινείται με ποδήλατο στην Καλαμαριά και να παρατηρεί επίμονα πολυκατοικία της περιοχής, που όπως αποδείχτηκε μετά διαμένει σε αυτήν ο πρώην υπουργός.
Στην ίδια πολυκατοικία μετά από λίγο ο 27χρονος εναπόθεσε στο έδαφος, από σακίδιο πλάτης που έφερε, δύο αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς, τους οποίους επιχείρησε να ενεργοποιήσει με τη χρήση φλόγας.
Αστυνομικοί κινήθηκαν άμεσα και τον ακινητοποίησαν, παρά τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλε. Λίγο αργότερα εντοπίσθηκε στο κέντρο της πόλης ο 28χρονος να επιβαίνει στο ίδιο ποδήλατο και συνελήφθη.