πηγή: politic.gr

Τη σημασία της δημιουργίας του τεχνολογικού πάρκου 4ης γενιάς «Thess Intec» τόνισε ο υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, από το βήμα της Βουλής.

Όπως είχαμε γράψει και νωρίτερα στο Politic.gr, άνοιξε ο δρόμος για την υλοποίηση του μεγαλόπνοου έργου, με την παραχώρηση του οικοπέδου των 760 στρεμμάτων που βρίσκεται πλησίον του αεροδρομίου «Μακεδονία», από το υπουργείο Οικονομικών στην Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας.
Σύμφωνα με τον κ. Καράογλου, η Βόρεια Ελλάδα βρίσκεται ενώπιον μιας ιστορικής πρόκλησης να μετεξελιχθεί σε διεθνή κόμβο έρευνας και τεχνολογίας.
«Το Τεχνολογικό Πάρκο 4ης Γενιάς (Thess Intec) αποτελεί ένα μοναδικό εγχείρημα στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, σκοπός του οποίου είναι η συγκέντρωση κρίσιμης μάζας εταιρειών που βασίζονται στην τεχνολογία αιχμής. Η εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία του είναι ένα συλλογικό στοίχημα το οποίο πρέπει να κερδηθεί, διότι δεν αφορά μόνο τη Μακεδονία και τη Θράκη αλλά το σύνολο της χώρας», ανέφερε σχετικά ο υφυπουργός Εσωτερικών

Τα επόμενα βήματα

Όπως έγινε γνωστό, μετά τη μεταβίβαση του ακινήτου στην Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας, η διοίκησή της θα προβεί σε όλες τις προβλεπόμενες από το νόμο ενέργειες για τη σύσταση δικαιώματος επιφάνειας για 99 χρόνια υπέρ της εταιρείας που θα συσταθεί με την επωνυμία “Εταιρεία Ανάπτυξης Επιχειρηματικού Πάρκου”.
Στη συνέχεια, η ΕΑΝΕΠ, αφού οριστεί ΔΣ και συνταχθεί το καταστατικό της, θα έχει την ευθύνη ανάπτυξης, διοίκησης και διαχείρισης του Επιχειρηματικού Πάρκου, όπως επίσης την ευθύνη υλοποίησης των έργων υποδομής και σύνταξης του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου.

«Η Θεσσαλονίκη πρωταγωνίστρια»

Όπως εξήγησε ο κ. Καράογλου, εξάλλου, «η άμεση προσέλκυση ξένων και εγχώριων επενδύσεων που θα βασίζονται στην υψηλή τεχνολογία μπορούν να δώσουν νέο προσανατολισμό στην εθνική οικονομία. Σε αυτήν την προσπάθεια η Θεσσαλονίκη δηλώνει παρούσα και δεσμεύεται ότι θα είναι πρωταγωνίστρια».
Σύμφωνα με τον υφυπουργό Μακεδονίας – Θράκης, «το Τεχνολογικό Πάρκο είναι η απάντηση στην αυξανόμενη ανάγκη για ένα αποτελεσματικό και δυναμικό οργανισμό, ο οποίος θα προωθεί την καινοτομία, την ανταγωνιστικότητα και την επιχειρηματικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων».
«Από σήμερα, η Θεσσαλονίκη ετοιμάζεται να φιλοξενήσει ένα αναπτυξιακό έργο εθνικής εμβέλειας, τα οφέλη του οποίου θα είναι πολλαπλάσια για την εθνική μας οικονομία», τόνισε ο κ. Καράογλου και πρόσθεσε:
«Η Βόρεια Ελλάδα καθίσταται ένας ασφαλής επενδυτικός προορισμός, ο οποίος χάρη στην ξεχωριστή γεωστρατηγική του θέση και το σπουδαίο ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει, έχει όλα τα εφόδια να εξελιχθεί σε χώρο υποδοχής εμβληματικών επενδύσεων».