ΕνημέρωσηΧαλκιδική

Το Thallon των αδελφών Τσικούρη στα Βραβεία ΟΛΥΜΠΙΑΣ & Διατροφής 2020

Ακόμη ένα βραβείο για το Τhallon  με το Χρυσό Πρότυπο Αριστείας για το Υψηλό Φαινολικό Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο στα Βραβεία ΟΛΥΜΠΙΑΣ & Διατροφής 2020 που διοργάνωσε το World Olive Center for Health απέσπασε το εξαιρετικό ελαιόλαδο των αδελφών Τσικούρη από την Ορμύλια Χαλκιδικής.

Το thallon μπήκε δυναμικά στην αγορά και κατακτά την Ελλάδα και και το εξωτερικό.

Πρόκειται για αγουρέλαιο υψηλής ποιότητας, πλούσιο σε υγειοπροστατευτικές και θρεπτικές ουσίες. Είναι ένα φυσικό προϊόν από άγουρες (πράσινες) ελιές, που παράγεται μόνο με μηχανική μέθοδο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος (27 βαθμούς κελσίου) και χωρίς την προσθήκη νερού.

Είναι δηλαδή ένας φυσικός χυμός ελιάς, από φρέσκους και υγιείς καρπούς πρώιμης συγκομιδής. Αφού παραχθεί ο φυσικός χυμός ελιάς, αφήνεται κάποιο διάστημα ώστε να γίνει η καθίζηση τον μεγαλύτερων σωματιδίων ελιάς που περιέχει.

Το ελαιόλαδό τυποποιείται αφιλτράριστο ώστε να μπορέσουν να διατηρηθούν αυτούσια όλα τα μικροσωματίδια ελιάς που είναι εξαιρετικά ευεργετικά για την υγεία.

Εξαιτίας της υψηλής περιεκτικότητάς του σε πολυφαινόλες, διαθέτει τον χαρακτηρισμό ισχυρισμού υγείας (health claim), σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό 432/ 2012 του EFSA (European Food Safety Authority).

Διαθέτει έντονα φρουτώδη και συγχρόνως απαλή γεύση, λόγω της ιδιαίτερα χαμηλής οξύτητάς του. Επίσης, αφήνει μια ελαφρώς πικρή επίγευση και ένα μικρό κάψιμο στο λαιμό, λόγω της υψηλής περιεκτικότητας στις ουσίες Ελαιοκανθάλη και Ελαιασίνη, που έχουν σημαντική βιολογική δράση και σε αυτές έχουν αποδοθεί αντιφλεγμονώδεις, αντιοξειδωτικές, καρδιοπροστατευτικές και νευροπροστατευτικές ιδιότητες.

Αποτελεί ένα από τα πολύ λίγα αγουρέλαια στην αγορά, που είναι συγκεκριμένης και περιορισμένης σοδειάς. Οι ελαιώνες βρίσκονται στην περιοχή της Χαλκιδικής, ενώ η ποικιλία ελιάς από την οποία παράγεται το Thallon είναι η ‘’Π.Ο.Π. Χοντροελιά Χαλκιδικής’’, γνωστή παγκοσμίως για την ποιότητα και το μέγεθός της.

Tags

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close