Μακεδονία

Να περάσουν τα μαθήματα χωρίς εξετάσεις ζητούν φοιτητές του ΑΠΘ (vid)

Συγκεντρώθηκαν έξω από το ΥΜΑΘ και φώναξαν συνθήματα ενάντια και στην τηλεκπαίδευση

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν φοιτητές έξω από το υφυπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.

Μέλη φοιτητικών συλλόγων βρίσκονται μπροστά από το υπουργείο και φωνάζουν συνθήματα, ώστε να δείξουν την εναντίωση τους στις αποφάσεις της κυβέρνησης για το πως θα τελεσθεί η εξεταστική τους λόγω του κορονοϊού.

Κύριο αίτημα τους είναι να περάσουν την εξεταστική ανεξαιρέτως όλοι οι φοιτητές , χωρίς την πραγματοποίηση εξετάσεων και επομένως να υπάρχει κατοχύρωση του εξαμήνου. Επίσης, διαδηλώνουν κατά των τηλεδιασκέψεων και των εξετάσεων “σφαγείο”, όπως τις χαρακτηρίζουν.

«Διαμαρτυρόμαστε για τα προβλήματα της εξεταστικής, στο εαρινό εξάμηνο δεν έχουν πραγματοποιηθεί μαθήματα, θεωρούμε ότι η τηλεκπαίδευση είναι μια κοροϊδία διότι, αποκλείστηκε ένα μεγάλο μέρος φοιτητών το οποίο δεν έχει τον απαραίτητο εξοπλισμό ή είναι από ακριτικές περιοχές, θέλουν να μας κάνουν να δώσουμε μια εξεταστική η οποία θα είναι πραγματικά “σφαγείο”» δηλώνει ο Ιάσονας Γραβάνης, φοιτητής Ιατρικής. «Η Σύγκλητος του ΑΠΘ μας έβαλε “εκβιαστικά” να υπογράψουμε ότι θα καλύψουμε μόνοι μας τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό για να μπορέσουμε να δώσουμε μαθήματα, θεωρούμε το μόνο δίκαιο αίτημα είναι η εξεταστική να θεωρηθεί λήξαν και να περάσουν την εξεταστική όλοι οι φοιτητές ανεξαιρέτως» συμπληρώνει.

Πηγή: makthes.gr

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close