Τον κώδωνα του κινδύνου ως προς την έλλειψη ενός ουσιαστικού  σχεδίου δράσης σε περίπτωση ανάγκης κρούει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδοχείων,  Γρηγόρης Τάσιος, αναφερόμενος σε τουριστικές περιοχές όπως η Χαλκιδική.  Την Τρίτη μάλιστα, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής επιχειρήθηκε μιας πρώτη προσέγγιση στο τι πρέπει να γίνει για να διασφαλισθεί ότι τυχόν κρούσμα δεν θα απειλήσει την καλή φήμη της χώρας.
Ωστόσο,  σύμφωνα με τον Κ. Τάσιο τα προβλήματα αλλά και οι ελλείψεις είναι πολλές,  από τον μικρό αριθμό πληρωμάτων ΕΚΑΒ μέχρι και τα θέματα που αντιμετωπίζει η παθολογική κλινική του νοσοκομείου.
Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής,  ο σχεδιασμός είναι κάτι που επείγει για να διασφαλισθεί το καλοκαίρι.
Την ίδια στιγμή τα ξενοδοχεία θα προετοιμάσουν το προσωπικού με σεμινάρια 8 ή 12 ωρών ώστε να τηρηθούν πιστά τα υγειονομικά πρωτόκολλα.  Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος ήδη ετοίμασε ειδικό βίντεο με τις βασικές οδηγίες στον χώρο εργασίας. Άλλωστε η κάθε μονάδα με περισσότερες από 50 κλίνες υποχρεούται να συμβληθεί με γιατρό αναφοράς,  γεγονός από μόνο του δύσκολο λόγω έλλειψης γιατρών στην περίπτωση της Χαλκιδικής.
“Υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες ακόμη για να πούμε με σιγουριά αν θα διασωθεί  κάτι από τη σεζόν”, επισημαίνει ο κ. Τασιος.