Επιστολή προς όλα τα αρμόδια Υπουργεία στέλνουν οι κπρόσωποι εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην  κατασκευή και ενοικίαση εκθεσιακών και συνεδριακών εκθετηρίων, εταιρειών παροχής εκθεσιακού και συνεδριακού εξοπλισμού και εταιρειών διοργάνωσης συνεδρίων και εκθέσεων, προκειμένου να ενημερώσουν για την επικρατούσα κατάσταση στον κλάδο.

Όπως τονίζουν οι ίδιοι, ο κλάδος των συνεδρίων και των εκθέσεων, στο σύνολό του, συμβάλει στην εμπορική επικοινωνία, τόσο σε εθνικό, όσο και σε διεθνές επίπεδο, μέσω της προβολής προϊόντων και υπηρεσιών. Το αποτέλεσμα αυτής της δραστηριότητας είναι η οικονομική ενίσχυση της χώρας μας (συνεδριακός τουρισμός, καταναλωτικά προϊόντα, νέες τεχνολογίες, κλπ). Ο ίδιος κλάδος, συνδράμει στο έργο των Ελλήνων και ξένων επιστημόνων, δεδομένου ότι μέσω της διοργάνωσης επιστημονικών συνεδρίων και συναντήσεων επικοινωνούνται και προβάλλονται τα επιτεύγματα των επιστημών και ιδιαίτερα της ιατρικής επιστήμης, όπου η επικοινωνία της αποτελεσματικότητας θεραπειών και φαρμάκων αποτελεί ύψιστη ανάγκη για τα ευνομούμενα κράτη.
Ο κλάδος υποστηρίζει ότι πλέον διακυβεύεται η βιωσιμότητα των εταιρειών του κλάδου  και κατά συνέπεια, η βιωσιμότητα των εργαζόμενων και των συνεργατών και προμηθευτών.  Ο συνεδριακός/εκθεσιακός κλάδος επηρεάστηκε άμεσα, με 100% πτώση τζίρου, ο οποίος υπολογίζεται από τα μέσα Μαρτίου και για τουλάχιστον 6 μήνες, αφού χάθηκε ήδη μια ολόκληρη σεζόν.  Η επαναφορά στην κανονικότητα, για τον συγκεκριμένο κλάδο, είναι άγνωστο πότε θα επιτευχθεί και η αγωνία όλων είναι αν η επόμενη σεζόν (από τον Σεπτέμβριο δηλαδή), θα μπορέσει να υπάρξει έναρξη εργασιών.
Η αναστολή εργασιών για τον κλάδο μας είναι μακροπρόθεσμη. Σε αυτή την εξαιρετική δύσκολη συγκυρία, θα πρέπει να συνυπολογιστεί μία τετράμηνη ή εξάμηνη περίοδος σχεδιασμού, προετοιμασίας και υλοποίησης συνεδρίων και εκθέσεων, όταν  αποφασιστεί από την κυβέρνηση η άρση των περιοριστικών μέτρων περί συναθροίσεων. Τέλος, θα πρέπει να συνυπολογιστεί ο χρόνος για την προετοιμασία των εταιρειών του κλάδου αναφορικά με τις υγειονομικές διαδικασίες που θα πρέπει να τηρούνται και για τις οποίες θα πρέπει το σύνολο των εμπλεκόμενων εταιρειών του κλάδου να δηλώνουν έτοιμες, να εκπαιδεύσουν τους εργαζόμενους τους και να διασφαλιστεί η τήρησή τους.
Τα παραπάνω οδηγούν στο συμπέρασμα ότι οι εταιρείες μας θα είναι από τις τελευταίες επιχειρήσεις που θα επανέλθουν σε μία κανονικότητα και η κατάσταση που βιώνουμε θυμίζει «ελεύθερη πτώση», κάνοντας ορατό, στον κλάδο μας, τον κίνδυνο του λουκέτου των εταιρειών μας, με αποτέλεσμα να οδηγηθούν, χιλιάδες εργαζόμενοι στην ανεργία. 
Τα αιτήματα του κλάδου, με δεδομένο ότι οι ΚΑΔ τους ανοίγουν την πρώτη Ιουλίου, συνοψίζονται στα εξής σημεία, ζητώντας ενίσχυση:
α. με επίδομα μέχρι την ολική άρση των μέτρων.        
β. με επιδότηση 100% των μισθών (σύμφωνα με την μισθοδοσία του 2019) για έξι μήνες μετά την άρση των μέτρων.
2. Να δοθεί άτοκο δάνειο με εγγύηση δημοσίου ίσο με το 30% του μέσου όρου του τζίρου των τριών τελευταίων ετών, με 6 μήνες περίοδο χάριτος από την άρση των μέτρων και αποπληρωμή σε βάθος πενταετίας, με δικλείδες ασφαλείας για το κράτος τύπου ΕΣΠΑ.
3. Αναστολή πληρωμών των ήδη ρυθμισμένων δόσεων προς το Δημόσιο μέχρι  την ολική άρση των μέτρων και υπαγωγή τους σε νέες ρυθμίσεις των 120 δόσεων.
4. Αναστολή των τρεχουσών φορολογικών πληρωμών (ΦΠΑ, ΦΜΥ) μέχρι  την ολική άρση των μέτρων και υπαγωγή και αυτών σε νέες ρυθμίσεις των 120 δόσεων.
5. Να μην καταβληθεί προκαταβολή φόρου για το 2020.
6. Απαλλαγή από το τέλος επιτηδεύματος (αρθ.31 ν.3986/2011)
7. Να γίνει επιδότηση 100% του ενοικίου όλων των εγκαταστάσεων μέχρι την ολική άρση  των μέτρων.   
8. Αναστολή Τραπεζικών  υποχρεώσεων μέχρι την επαναλειτουργία.