Συναγερμός έχει σημάνει τις τελευταίες ώρες στον Έβρο, καθώς, σύμφωνα με τοπικά Μέσα, στα σύνορα με την Τουρκία έχει συγκεντρωθεί πλήθος μεταναστών.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με τις πληροφορίες υπάρχει αρκετά έντονη κινητικότητα από μετανάστες στην τουρκική πλευρά και συγκεκριμένα στην περιοχή της Αδριανούπολης όσο και στην τουρκική πλευρά, στο ύψος του Πετάλου στον Πέπλο καθώς και στα Ύψαλα.
Το evrosonline.gr έκανε λόγο για ένα πλήθος που αγγίζει τις 6.000.

Πρόεδρος συνοριοφυλάκων: «Συγκεντρώνονται, αλλά όχι σε βαθμό που να μας προκαλούν ανησυχία»

«Βλέπουμε μια αρκετά μεγάλη ροή σε γκρουπ η οποία όπως φαίνεται είναι διαχειρίσιμη γιατί ήδη έχουμε αυξήσει τις δυνάμεις μας μετά και τους 400 που ήρθαν με απόσπαση την περασμένη βδομάδα. Έτσι, οι περιπολίες είναι πολλές», ανέφερε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της Ένωσης Συνοριοφυλάκων, Π. Χαρέλας.
«Φαίνεται ότι η Τουρκία θέλει να δοκιμάσει τα αντανακλαστικά μας. Τα τουρκικά ΜΜΕ παίζουν τους αριθμούς 6.000 και παραπάνω, ότι μαζεύονται στα σύνορα κ.λπ.», πρόσθεσε, ενώ εξήγησε ότι «βλέπουμε στην παραποτάμια περιοχή απέναντι γκρουπάκια τα οποία κινούνται και άλλα προσπαθούν να περάσουν τον ποταμό και να εισέλθουν σε ελληνικό έδαφος.
Οι αποτροπές από τη δική μας πλευρά είναι συνεχής, ενώ βλέπουμε ότι γενικότερα συγκεντρώνονται από την απέναντι πλευρά όχι σε βαθμό που να μας προκαλούν μια ιδιαίτερη ανησυχία, τουλάχιστον δικές μας δυνάμεις».