Πάνω από 1500 εθελοντές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του δήμου Πολυγύρου και η διαδημοτική αυτή εκδήλωση στέφθηκε με επιτυχία.

[metaslider id=107292]

Από νωρίς το πρωί και κρατώντας  φτυάρια, σκαλιστήρια, σακούλες ξεχύθηκαν σε κάθε μεριά του Δήμου.
Όλα τα δημοτικά διαμερίσματα συμμετείχαν και οι κάτοικοί τους έδειξαν έμπρακτα  ότι αγαπούν τον τόπο τους.
Όλοι ήταν εκεί.  Πολιτιστικοί Σύλλογοι, φορείς, αθλητικά σωματεία, Σύλλογοι Γυναικών, Καλλιτεχνών. Δεντροφύτευσαν, άσπρισαν, απομάκρυναν χόρτα και σκουπίδια και καθάρισαν παραλίες και μονοπάτια.
Ο δήμαρχος Πολυγύρου Αστέριος Ζωγράφος μίλησε στη Χαλκιδική Πολιτική και τόνισε ότι το περιβάλλον είναι ευθύνη όλων μας. Ευχαρίστησε τους συλλόγους και τους φορείς αλλά και κάθε επώνυμο και ανώνυμο πολίτη που συμμετείχε.
Ο αντιδήμαρχος Πολυγύρου, Δημήτριος Ζαγγίλας, με τη σειρά του ευχαρίστησε τον καθένα για τη συμμετοχή και ιδιαίτερα το τμήμα μεταναστών που έβαψαν τον εξωτερικό τοίχο του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής δείχνοντας με τον τρόπο αυτό την ένταξή τους στην τοπική κοινωνία.

Η ειδική συνεργάτης του Δήμου Έφη Κελιαφάνου είπε χαρακτηριστικά “η δράση εξελίσσεται παντού σε όλα τα μέρη του δήμου, στις πλατείες στις παιδικές χαρές, στα πάρκα κτλ.Επίσης, συγκινεί ότι συμμετέχουν άνθρωποι όλων των ηλικιών από μικρά παιδιά αλλά και άτομα μεγαλύτερων ηλικιών.”
Ο Αντιδήμαρχος Ζερβοχωρίων Χρήστος Κομπόγιαννος μας υποδέχτηκε στην Παλαιόχωρα και εκεί με τα παιδιά από το ΚΔΑΠ τραγούδησαν, καλλώπισαν τον αύλειο χώρο του σχολείου . Στη δήλωση που μας παραχώρησε ανέφερε μεταξύ άλλων: “Πρέπει να γίνει θεσμός η εκδήλωση. Η προσέλευση του κόσμου και προπαντός τον μικρών παιδιών ήταν συγκινητική”.

Τα βίντεο που ακολουθούν περιέχουν πλάνα από Πολύγυρο, Παλαιόχωρα, Ριζά, Γεροπλάτανο.