Την Αγία Τριάδα, μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας τίμησαν οι κάτοικοι της Συκιάς στον δήμο Σιθωνίας. Ο φετινός εορτασμός συνέπεσε με τα 200 χρόνια που συμπληρώνει φέτος ο Ιερός Ναός Αγίου Αθανασίου της Συκιάς, ο οποίος και αποτελεί μνημείο. Ο δήμαρχος Σιθωνίας Κυπαρίσσης Ντέμπλας, ευχήθηκε χρόνια πολλά στους δημότες, και το Άγιο Πνεύμα να φωτίζει τους διοικούντες τη χώρα μας, για να αποφευχθούν όπως είπε, λάθη του παρελθόντος.
[metaslider id=107495]
Ο αντιδήμαρχος Γιώργος Δαλδογιάννης ευχήθηκε χρόνια πολλά. «Η χάρη του Αγίου Πνεύματος να μας φωτίσει», δήλωσε ο ίδιος.  Την ιστορία του Ιερού Ναού αφηγήθηκε για το ρεπορτάζ, με ιστορικά και κοινωνικά στοιχεία ο δημοτικός σύμβουλος Αθανάσιος Μάντσιος. Σύμφωνα με τον ίδιο μάλιστα η εκκλησία του Αγίου Αθανασίου χρίστηκε από εξαιρετικούς τεχνίτες με αντίστοιχης ποιότητας υλικά. Ο Μιχάλης Αναγνωστάρας, επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης και ο Δημήτρης Καζάκας, πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας της Συκιάς έστειλαν επίσης τις ευχές τους προς τους δημότες Σιθωνίας. Το παρών έδωσαν δημοτικοί σύμβουλοι, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κυριακή Μάλαμα, κόσμος, επισκέπτες
Η πανήγυρη του Αγίου Πνεύματος πραγματοποιήθηκε με την τήρηση όλων των μέτρων προστασίας και κοινωνικής απόστασης, τόσο στο εσωτερικό του Ιερού Ναού, όσο και στον αύλειο χώρο. Εκκλησιαστικοί σύμβουλοι και εφημέριος της εκκλησίας μερίμνησαν για την τάξη. Ο Μητροπολίτης Κασσανδρείας κ. Νικόδημος απηύθυνε έκκληση στους πιστούς να τηρούν αποστάσεις και να μην συνωστίζονται.