πηγή: politic.gr
Κλειστά θα παραμείνουν αύριο τα σχολεία όλης της χώρας, καθώς οι εκπαιδευτικοί έχουν κηρύξει 24ωρη απεργία, αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας.

Θυμίζουμε ότι το νομοσχέδιο επιφέρει πολλές αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, από το νηπιαγωγείο μέχρι τα πανεπιστήμια.

Ανακοινώσεις από ΟΛΜΕ και ΔΟΕ

Στη σχετική ανακοίνωση της ΟΛΜΕ για την αυριανή απεργιακή κινητοποίηση ζητείται  «να αποσυρθεί και να μη ψηφιστεί το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο, να καταργηθεί η τροπολογία-ντροπή για τη ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος με κάμερες, να αυξηθεί η χρηματοδότηση της δημόσιας εκπαίδευσης από τον κρατικό προϋπολογισμό και να ληφθούν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων».
Η ΔΟΕ, με τη σειρά της, σημειώνει σε δική της ανακοίνωση ότι «η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, αδιάλλακτη και με παντελή περιφρόνηση στους δημοκρατικούς θεσμούς και στον θεσμικό διάλογο ενάντια στην ηχηρή διαμαρτυρία εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων, κατέθεσε χθες αργά το βράδυ το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή και προχωρά, δυστυχώς, τις επόμενες ημέρες στην ψήφισή του».
Το αυριανό συλλαλητήριο θα ξεκινήσει από τα Προπύλαια με πορεία προς τη Βουλή (13:00), ενώ παράλληλα έχει προκηρυχθεί διαδήλωση και για μεθαύριο Τετάρτη, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου.