Μετά τις διαμαρτυρίες των κατοίκων των Πηγαδίων για στοχοποίηση του οικισμού τους αλλά και των κατοίκων μετά τις καταγγελίες του πατέρα του 16χρονου Θανάση για εκδίωξη της οικογένειας από τους συγχωριανούς του, πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση των κατοίκων των Πηγαδιών, παρουσία του Δημάρχου Αβδήρων κ. Γ. Τσιτιρίδη, του προέδρου της τοπικής κοινότητας του χωριού κ. Γ. Ρετσελά, του πρώην Δημάρχου Αβδήρων και κατοίκου του χωριού κ. Β. Τσολακίδη αλλά και του πατέρα του μικρού παιδιού με αυτισμό, κ. Ευαγγέλου.
Μετά από συζήτηση του θέματος αποφασίστηκε να εκδοθεί ψήφισμα από τους κατοίκους του χωριού για την αποκατάσταση της αλήθειας και να γίνει σαφές προς πάσα κατεύθυνση ότι κανείς δεν επιθυμεί τον διωγμό της οικογένειας του κ. Ευαγγέλου αλλά και να αποκατασταθεί η υπόληψη των κατοίκων που σχολιάστηκαν με πολλά κακόβουλα και προσβλητικά σχόλια το τελευταίο 24ωρο.
Ο πατέρας του 16χρονου μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες , ζήτησε “συγγνώμη” και δεσμεύθηκε να κάνει νέα ανάρτησή του, για να αποκαταστήσει την βλάβη που υπέστη ο οικισμός Πηγαδίων.
Και όντως πριν λίγη ώρα ο κ. Ευαγγέλου δημοσιοποίησε την παρακάτω ανάρτηση, όπου ευχαριστεί θερμά το χωριό Πηγάδια Ξάνθης και τους κατοίκους του και τους ζητά δημοσίως συγνώμη για την δυσφήμηση που υπέστη το όνομα του χωριού από την ανάρτησή του ενώ παράλληλα τονίζει ότι δεν ήταν αυτή η πρόθεσή του.
Ακολουθεί αυτούσια η ανάρτηση του κ . Ευαγγέλου :
“Με όλη αυτή την προσπάθεια που έγινε τα νέα είναι ευχάριστα. Έπειτα από την σημερινή μαζική συνάντηση που είχα με πολλούς κατοίκους του χωριού παρουσία του Δημάρχου, με διαβεβαίωσαν όλοι τους ότι έχουν αγκαλιάσει και αγαπήσει τον γιό μου από τις πρώτες μέρες που πήγαμε στο χωριό και δεν έχουν καμία πρόθεση να φύγουμε από το χωριό. Έπειτα από αυτή την έκβαση του θέματος θέλω να ευχαριστήσω θερμά το χωριό Πηγάδια Ξάνθης και τους κατοίκους του και να τους ζητήσω δημοσίως συγνώμη για την δυσφήμηση που υπέστη το όνομα του χωριού από την ανάρτησή μου, η οποία δεν είχε καμία πρόθεση να δυσφημήσει το χωριό που μένω εδώ και χρόνια.
Ευχαριστώ θερμά και όλους εσάς που μας συμπαρασταθήκατε στις δύσκολες αυτές στιγμές!”
Να σημειώσουμε τέλος ότι οι κάτοικοι ζήτησαν να παρέμβουν οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Αβδήρων για να βοηθήσουν στην εποπτεία του παιδιού από ειδικούς και ο Δήμαρχος Αβδήρων έκανε αποδεκτό το εν λόγω αίτημα.
Πηγή: xanthipost.gr