“Πάνω από όλα είναι η δημόσια υγεία” δήλωσαν ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) κ. Θεόδωρος Καράογλου και ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκος Χαρδαλιάς, στη συνάντηση που είχαν στο Διοικητήριο.
Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκαν η επαναλειτουργία του αεροδρομίου “Μακεδονία” για πτήσεις εξωτερικού, το άνοιγμα της αγοράς, τα τελευταία κρούσματα κορωνοϊού στην Ξάνθη και ο σημαντικός ρόλος που διαδραμάτισαν η τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση στη διαχείριση της πανδημίας τους προηγούμενους μήνες.
“Η επόμενη ημέρα χρειάζεται νηφαλιότητα, προσήλωση στο σχέδιο και όλα θα πάνε καλά. Προέχει να στείλουμε το μήνυμα ότι ο ιός είναι έξω και πρέπει να αντιμετωπιστεί με την ίδια υπευθυνότητα που το πράττουμε μέχρι τώρα. Κύριο εργαλείο για την αντιμετώπισή του είναι ο καθένας να ακολουθεί τις οδηγίες, να τηρεί τις αποστάσεις και να εφαρμόζουμε ως κοινωνία όσα γνωρίζουμε ότι πρέπει να κάνουμε. Αν ο καθένας ξεχωριστά έχει την ατομική ευθύνη και υπευθυνότητα που έχουμε δείξει μέχρι τώρα, δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα να αντιμετωπίσουμε τα νέα δεδομένα” δήλωσε σχετικά ο κ. Χαρδαλιάς.
Ο κ. Καράογλου, επισήμανε από την πλευρά του την αξία που έχει για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας η πιστή εφαρμογή των προληπτικών μέτρων που έχει ανακοινώσει η Πολιτεία.
“Στις δεκαέξι Περιφερειακές Ενότητες της Μακεδονίας και της Θράκης είχαμε ιδιαίτερα προβλήματα στην περιοχή της Καστοριάς και της Ξάνθης. Και τα δυο αντιμετωπίστηκαν όπως έπρεπε. Ο Νίκος Χαρδαλιάς έκανε επιτόπια παρέμβαση κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες. Υπήρξαν τοπικές καραντίνες οι οποίες απέδωσαν. Στη μεν Καστοριά έχει λυθεί εντελώς το πρόβλημα, ενώ έχουμε σχετική έξαρση στην Ξάνθη.
Θέλω να πιστεύω ότι με την ίδια λογική, όπως λειτουργούσαμε μέχρι τώρα άψογα, με παρεμβάσεις όπου χρειάζεται, θα συνεχίσουμε και πάλι. Κερδίσαμε πολλά αυτό το τρίμηνο. Η συμβολή του Νίκου Χαρδαλιά ήταν πάρα πολύ σημαντική στην προσπάθεια που γίνεται, υπό τις οδηγίες φυσικά του Πρωθυπουργού και των επιστημόνων. Ακούγοντας τους ειδικούς μπορούμε να κερδίσουμε το στοίχημα της επόμενης ημέρας και στα κρούσματα και στην οικονομία. Η δημόσια υγεία είναι πάνω από όλα”.