Μια ενημέρωση προς όλους έστειλε ο Πρόεδρος της Νικήτης, Στέλιος Κωστίκας, για τις σκέψεις και τις ενέργειες ενόψει της τουριστικής περιόδου.
Αναλυτικά:
”Πριν από μία εβδομάδα μετακινήθηκαν ύστερα από απόφαση του Δ.Σ. της κοινότητας, όλοι οι κάδοι από τη πρώτη παράλληλη παραλιακή οδό, δηλαδή από τo κατάστημα Graffiti μέχρι την κάθετο από το γήπεδο. Αυτό έγινε για να αναβαθμιστεί η περιοχή , να επεκταθεί η “τουριστική πιάτσα” στην παραλία και να μην αποτελεί ο δρόμος αυτός σκουπιδότοπο στην καρδιά της τουριστικής ζώνης.
Σε συνδυασμό με τη μονοδρόμηση της με κατεύθυνση ανατολικά και την αύξηση ισχύος του δημοτικού φωτισμού, γίνεται μια προσπάθεια ευπρεπισμού και καλλωπισμού του ευρύτερου παραλιακού μετώπου και παράλληλα επιτυγχάνεται η αύξηση θέσεων parking στην παραλία, γιατί θα επιτρέπεται η στάθμευση στη δεξιά πλευρά του δρόμου.
Επιπλέον θα περπατούν οι πεζοί απρόσκοπτα στο πεζοδρόμιο και δεν θα κινδυνεύουν να παρασυρθούν από τα διερχόμενα αυτοκίνητα αφού δεν θα είναι πλέον διπλής κατεύθυνσης.
Είναι ένα στοίχημα και πρέπει να βοηθήσουμε όλοι σ’ αυτό. Οι κάδοι που απομακρύνθηκαν μετακινήθηκαν ψηλότερα στην πιο πάνω παράλληλο στους κάθετους δρόμους και ανατολικά του ρέματος. Να το δούμε πως θα δουλέψει εφέτος για να κάνουμε διορθώσεις και θερμή παράκληση να μην πετιούνται οι σακούλες σκουπιδιών εκεί που υπήρχαν οι κάδοι.
Προσπάθεια αναβάθμισης της περιοχής γίνεται, δεν χάλασε ο κόσμος εάν οι κάτοικοι περπατήσουν λίγο περισσότερο για να πετάξουν τα σκουπίδια τους”.