Για τα εθνικά θέμα μίλησε ο βουλευτής της ΝΔ στη Χαλκιδική Γιώργος Βαγιωνάς εξηγώντας ότι οι διαστάσεις που παίρνει το πρόβλημα με την Τουρκία είναι πλέον Ευρωπαϊκές. “Τα σύνορα της Ευρώπης είναι τα σύνορα της Ελλάδας. Στον Έβρο το φράγμα θα ολοκληρωθεί, παρά τις προηγούμενες αντιδράσεις. Δηλαδή να πάψουμε να είμαστε ξέφραγο αμπέλι», τόνισε ο βουλευτής.
Ο κ. Βαγιωνάς εξήγησε τους λόγους που ο Ερντογάν θέλει να πάει σε εκλογές και πώς οδηγείται στην απόφαση αυτή λόγω πολιτικών συνθηκών στο εσωτερικό της χώρας του. Όπως τόνισε ο βουλευτής Χαλκιδικής, ο Ερντογάν θέλει να κάνει επίδειξη ισχύος στη χώρα του και απέναντι σε μας. Άλλωστε, σημείωσε, η Ελλάδα κάνει συμμαχίες και πρέπει να εκτιμώνται σωστά και οι συμμαχίες των γειτόνων μας.
Ο βουλευτής της ΝΔ εξαπέλυσε ταυτόχρονα πυρά ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα για τη στάση του απέναντι στα Σκόπια, και την Αλβανία, χώρες με τις οποίες όπως σημείωσε, χάραξε λάθος εξωτερική πολιτική.
«Οι δημοκρατίες που θέλουν να μπουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν ευθύνες και οι ευθύνες πρέπει να τηρούνται», σχολίασε ο κ. Βαγιωνάς.