Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, έχοντας επίγνωση του ρόλου του, όχι μόνο ως σύμβουλος της Πολιτείας και φορέας υποστήριξης της επιχειρηματικότητας, αλλά και σαν θεσμός που επικεντρώνεται στην στήριξη της κοινωνίας σε κάθε δύσκολη στιγμή, αποφάσισε τη δωρεά υγειονομικού υλικού στο Γενικό Νοσοκομεία της Χαλκιδικής στον Πολύγυρο.
Έτσι το έμπρακτο ενδιαφέρον του και το ανθρωπιστικό του όραμα στην προάσπιση και ενδυνάμωση της δημόσιας υγείας το απέδειξε για ακόμα μία φορά, με μια νέα δωρεά προς το Γενικό Νοσοκομείο της Χαλκιδικής, που αφορά ιατρικό εξοπλισμό και συγκεκριμένα τρία (3) monitor ασθενών ζωτικών παραμέτρων Bistos BT-770 τελευταίας τεχνολογίας.
Με τον νέο αυτό εξοπλισμό, το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής ενισχύεται και θωρακίζεται τεχνολογικά για την καλύτερη αντιμετώπιση των κρουσμάτων των ασθενών που πλήττονται  από τον κορωνοϊό COVID – 19, μεταφέροντας έτσι το αίσθημα της ασφάλειας, στην φετινή δύσκολη τουριστική σεζόν, σε όλους τους επισκέπτες αλλά και τους κατοίκους του νομού μας , ότι είναι ικανό να ανταποκριθεί σε μια έκτακτη περίπτωση που θα κλιθεί να αντιμετωπίσει ένα κρούσμα του κορωνοϊού.
Υπογραμμίζεται ότι τη σχετική απόφαση για δωρεά προς το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής, έλαβε η Διοίκηση του Επιμελητηρίου, όπου και συζήτησε τις ανάγκες που έχουν προκύψει στο νοσηλευτικό ίδρυμα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η απόφαση της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής  για αυτή τη δωρεά, είναι μία έκφραση της αλληλεγγύης που χρειάζεται να επιδείξουμε όλοι, και είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει ένας επαγγελματικός φορέας σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές για την πατρίδα μας. Όλοι οι επαγγελματίες και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις συμβάλλουν στην μεγάλη εθνική προσπάθεια, στον αγώνα των γιατρών μας και των νοσηλευτών μας και όλων των ειδικών και αρμοδίων.
Η διοίκηση του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής είναι σε διαρκή επικοινωνία με τη διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου για την κάλυψη έκτακτων αναγκών σε υγειονομικό υλικό, όποτε και αν χρειαστεί, γιατί ο αγώνας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού είναι αδιάκοπος .