ÓõíÝ÷éóç ôçò óõæÞôçóçò êáé øÞöéóç ôïõ ó÷åäßïõ íüìïõ ôïõ õðïõñãåßïõ Åñãáóßáò êáé Êïéíùíéêþí ÕðïèÝóåùí "ÁóöáëéóôéêÞ ìåôáññýèìéóç êáé øçöéáêüò ìåôáó÷çìáôéóìüò Åèíéêïý ÖïñÝá ÊïéíùíéêÞò ÁóöÜëéóçò (e-Å.Ö.Ê.Á.)", ôçí ÐÝìðôç 27 Öåâñïõáñßïõ 2020. (EUROKINISSI/ÃÉÁÍÍÇÓ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÓ)

Πηγή: politic.gr

Έντονη κριτική στην κυβέρνηση ασκεί η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, με αφορμή την αναβολή της καταβολής της αποζημίωσης ειδικού σκοπού.

Όπως αναφέραμε νωρίτερα στο Politic.gr, η πληρωμή του επιδόματος αναβλήθηκε για την ερχόμενη Δευτέρα (15/6), προς απογοήτευση των δικαιούχων.

«Ζουν για τρεις μήνες με 800 ευρώ»

«Περισσότεροι από 500.000 άνθρωποι περιμένουν εδώ και ενάμιση μήνα την ελάχιστη ενίσχυση από την κυβέρνηση που τους έθεσε με δική της απόφαση σε ανεργία», αναφέρει σε γραπτή δήλωσή της η Έφη Αχτσιόγλου.
«Ζουν για τρεις μήνες με 800 ευρώ αφού η μόνη ενίσχυση που έλαβαν ήταν στα μέσα του Απρίλη», προσθέτει η τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ και αναρωτιέται:
«Τι ακριβώς να πρωτοπληρώσουν με τα 800 ευρώ για τρεις μήνες; Το ενοίκιο τους; Το σούπερ μάρκετ; Η κυβέρνηση θεωρεί ότι μπορεί να ζει ένας άνθρωπος για τρεις μήνες με 800 ευρώ;».