Γιαννόπουλος: «Ολέθρια λάθη» για την 10χρονη Μαρκέλλα στη Θεσσαλονίκη

    Ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού, Κώστας Γιαννόπουλος, έκανε σοβαρές καταγγελίες για «ολέθρια λάθη» στην υπόθεση της εξαφάνισης της 10χρονη Μαρκέλλας από την περιοχή της Τούμπας στη Θεσσαλονίκη.
    Ο κ. Γιαννόπουλος μιλώντας στον 102fm της ΕΡΤ3 και την εκπομπή «Μάθε τι Παίζει» τόνισε πως «χάθηκε πολύτιμος χρόνος μέχρι να δοθεί η έγκριση για την έκδοση του Amber Alert». Όπως δήλωσε, ενώ ο μηχανισμός ήταν έτοιμος να κινητοποιηθεί από την πρώτη στιγμή, μετά την δήλωση της εξαφάνισης της 10χρονης από τη μητέρα της, χάθηκε χρόνος μέχρι την έκδοση του Amber Alert, παρότι το Χαμόγελο του Παιδιού και η υπηρεσία αναζητήσεων πίεζε προς αυτή την κατεύθυνση. Μάλιστα, ανέφερε χαρακτηριστικά πως συνέστησαν στη μητέρα να φύγει από το ΑΤ μετά την δήλωση εξαφάνισης λέγοντας πως θα είναι κάποια «παιδική τρέλα».
    «Για πρώτη φορά στη ζωή μου θα καταγγείλω άνθρωπο», είπε εμφανώς αγανακτισμένος ο κ. Γιαννόπουλος, ενώ ευχαρίστησε δημόσια την Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης, τον Ερυθρό Σταυρό και άλλες εθελοντικές ομάδες που κινητοποιήθηκαν άμεσα χθες το βράδυ όπου και «οργώθηκε» η ευρύτερη περιοχή δίχως ωστόσο να βρεθεί η μικρή Μαρκέλλα.
    Όσον αφορά την εξέλιξη της εξαφάνισης ο κ. Γιαννόπουλος δήλωσε «Υπάρχουν πληροφορίες που δεν μπορούν ακόμη να αξιολογηθούν, έχει αναλάβει η Άμεση Δράση να τις διερευνήσει».