Μία σειρά μικρών λαθών αλλά και η αποτελεσματική δουλειά των αστυνομικών στα πρότυπα του FBI οδήγησαν στην σύλληψη της 35χρονης που κατηγορείται ότι έριξε βιτριόλι στις 20 Μαΐου στο πρόσωπο και το σώμα της 34χρονης Ιωάννας.
Η κατηγορούμενη που συνελήφθη χθες, αντιμετωπίζει μετά την ποινική δίωξη που άσκησε σε βάρος της ο εισαγγελέας κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, καθώς και για το πλημμέλημα της απείθειας.
Ποια ήταν όμως τα τρία βασικά λάθη της φερόμενης ως δράστιδος;
Το πρώτο λάθος ήταν ότι είχε κλειστό το τηλέφωνό της την ώρα της επίθεσης γνωρίζοντας ότι τα «ίχνη» της θα προδοθούν. Αυτό όμως ήταν το λάθος που έκανε γιατί όλοι οι υπόλοιποι ύποπτοι το είχαν ανοικτό – και εξέπεμπαν τα σήματα από άλλα σημεία- ενώ η ίδια το είχε κλειστό και έτσι μπήκε κατευθείαν στο κάδρο των ερευνών.
Δεύτερο λάθος, η κίνησή της να τηλεφωνήσει από τηλεκάρτα για να κλείσει το ταξί της διαφυγής της. Από αυτή την τηλεκάρτα κάλεσε και έναν κηπουρό από το Μπαγκλαντές για μια προσωπική της δουλειά. Και αυτό το τηλεφώνημα από την «ένοχη» τηλεκάρτα, στάθηκε κομβικό στην εξιχνίαση της υπόθεσης. Γιατί τον κάλεσε και δεν είχε σήμα με αποτέλεσμα να αποθηκευτεί σε μήνυμα ο αριθμός και μετά να τον καλέσει και από το κινητό της τηλέφωνο. Έτσι, όταν ο αλλοδαπός κλήθηκε για να δώσει εξηγήσεις για το συμβάν έδωσε το όνομα της 35χρονης.
Τρίτο μικρό λάθος να έχουν σε ηχογραφημένο μήνυμα τη φωνή της όταν κάλεσε ραδιοταξί αλλά και τον σωματότυπό της με την καπαρντίνα και το μαύρο σακίδιο όταν δεν πρόσεξε και μια κάμερα «έκλεψε» τον σωματότυπο της.