Με τροπολογία στο νομοσχέδιο «Αναβάθμιση του Σχολείου και άλλες διατάξεις», θεσπίζονται μέτρα στήριξης των μαθητευόμενων των Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (I.E.Κ.) και του Μεταλυκειακού Έτους – Τάξη Μαθητείας, οι οποίοι ήταν ενεργοί κατά την έναρξη ισχύος των έκτακτων μέτρων λόγω του κορωνοϊού.
Συγκεκριμένα, καταβάλλεται στους ανωτέρω έκτακτη οικονομική ενίσχυση ύψους 700 ευρώ και το ποσό της πλήρους ασφαλιστικής κάλυψης αυτών, για το χρονικό διάστημα διάρκειας του μέτρου της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας των πάσης φύσεως εκπαιδευτικών δομών.

Η σχετική δαπάνη μπορεί να καλυφθεί από το εθνικό ή συγχρηματοδοτούμενο σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.).

Εν αναμονή της ΚΥΑ

Με την αναστολή των εν λόγω έκτακτων μέτρων, παρατείνονται ισόχρονα οι συμβάσεις μαθητείας και το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της μάθησης στην εκπαιδευτική δομή, για την ολοκλήρωση του φυσικού και οικονομικού αντικειμένου των προαναφερόμενων προγραμμάτων.
Μέσα στις προσεχείς ημέρες θα εκδοθείκοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Παιδείας και Θρησκευμάτων που θα καθορίζονται τα αναγκαία δικαιολογητικά, η διαδικασία υποβολής τους, η διαδικασία καταβολής της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, και κάθε ειδικότερο ζήτημα για την εφαρμογή του παρόντος.