Μετά τη σύσκεψη με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, οι Δήμαρχοι Κασσάνδρας, Αριστοτέλη και Νέας Προποντίδας, μίλησαν στη κάμερα της Χαλκιδικής Πολιτικής και αναφέρθηκαν στα σημαντικά θέματα που συζητήθηκαν στη σημερινή σύσκεψη στο κτήριο της Περιφέρειας.
Επίσης, τόνισαν πως τα νέα εποχικά κλιμάκια της Πυροσβεστικής θα προσφέρουν σημαντική βοήθεια στην προστασία του νομού.

Αρχικά, η Δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά, τόνισε ”είχαμε μια πολύ καλή ενημέρωση για τη θερινή περίοδο και την αντιπυρική προστασία που ξεκινάει για τη Χαλκιδική και την υπόλοιπη Ελλάδα γενικότερα. Πήραμε θετικά μηνύματα για τον εξοπλισμό που θα διαθέσει η Πολιτική Προστασία, ενώ μιλήσαμε αναλυτικά για θέματα της προστασίας, αλλά και για θέματα του Δήμου. Ελπίζουμε όλα να δρομολογηθούν και να δούμε τα αποτελέσματα. Είναι σημαντικά τα νέα κλιμάκια που θα υπάρχου στη Χαλκιδική και φυσικά το νέο κλιμάκιο της Αγ. Παρασκευής στο Δήμο Κασσάνδρας θα προσφέρει μεγάλη βοήθεια, καθώς η Πυροσβεστική δεν είναι αρωγός μόνο στις πυρκαγιές αλλά και σε άλλα θέματα, όπως τα τροχαία ατυχήματα”.
Από την άλλη, ο Δήμαρχος Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλιάνος, επισήμανε ‘‘θέσαμε στον κύριο Υφυπουργού τα σημαντικά ζητήματα του Δήμου Αριστοτέλη. Αρχικά με την αντιπυρική προστασία. Η πρόσφατη πυρκαγιά του Αγίου Όρους καθιστά απαραίτητα τα δυο εποχικά κλιμάκια της Πυροσβεστικής σε Ολυμπιάδα και Ουρανούπολη. Ταυτόχρονα υπενθυμίσαμε τις υπάρχουσες καταστάσεις σε σχέση με την αντιπλημμυρική θωράκιση περιοχών του Δήμου. Η Ολυμπιάδα χτυπήθηκε σφοδρά. Πρέπει να βρεθεί ο τρόπος και να δρομολογηθούν τα έργα”. 
Επίσης, ο Δήμαρχος Ν. Προποντίδας, Μανώλης Καρράς, σχολίασε ”το νέο κλιμάκιο της πυροσβεστικής θα λειτουργήσει στο σταθμό αποχιονισμού στα Νέα Μουδανιά. Είμαστε πλήρως οργανωμένοι και ο Δήμος συνδράμει με υλικοτεχνικό εξοπλισμό στην Πυροσβεστική υπηρεσία. Συζητώντας με τον Ταξίαρχο, μέρη της Καλλικράτειας και της Σωζόπολης θα εξυπηρετούνται από την Πυροσβεστική της Επανωμής. Επίσης, μέσω της Περιφέρειας έχουμε υποβάλει πρόγραμμα για την αντιπλημμυρική προστασία και όταν ολοκληρωθούν τα έργα δεν θα υπάρχουν πλημμυρικά φαινόμενα”.