Ξεκίνησε η λειτουργία του ολοκαίνουργιου ακτινολογικού εργαστηρίου στο Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας, μετά το 2010. Έπειτα από τεράστιες προσπάθειες τεσσάρων χρόνων, έφτασε η στιγμή που το εργαστήριο είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους ασθενείς, ώστε να αποφύγουν μια επιπλέον ταλαιπωρία απομακρυσμένης μετακίνησης.
Αναλυτικά: 
‘Μετά από 4 χρόνια προσπαθειών επιτέλους ήρθε η ώρα της έναρξης λειτουργίας του ολοκαίνουργιου ψηφιοποιημένου Ακτινολογικού Εργαστηρίου του Κέντρου Υγείας Κασσανδρείας που από σήμερα μπορεί να δέχεται επισήμως ασθενείς! Η άδεια λειτουργίας έφτασε μόλις την προηγούμενη Παρασκευή. Προσωπικά είμαι εξαιρετικά περήφανη και χαρούμενη! Το ακτινολογικό εργαστήριο ήταν κλειστό από τον Αύγουστο του 2010 λόγω μετακίνησης της τότε τεχνολόγου ακτινολόγου για λόγους υγείας.
Έκτοτε όλο το πρώτο πόδι της Κασσάνδρας που το καλοκαίρι φιλοξενεί από 500-800 χιλιάδες τουρίστες δεν διέθετε δημόσιο ακτινολογικό εργαστήριο με αποτέλεσμα να αναγκάζονται οι πολίτες και οι τουρίστες να πηγαίνουν είτε στα Ν. Μουδανιά είτε στο ΓΝ Χαλκιδικής. Εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς την ταλαιπωρία που αυτό προκάλεσε. Μέσα στα χρόνια της οικονομικής κρίσης δεν κατέστη δυνατό ούτε να έρθει νέος υπάλληλος τεχνολόγος ούτε φυσικά να αντικατασταθεί το ήδη παλιό ακτινολογικό μηχάνημα που στο μεσοδιάστημα είχε αχρηστευθεί εντελώς.
Ευχαριστώ θερμά τον κ. Πλωμαρίτη Ευστράτιο καθώς και τον κ. Τσαλικάκη Δημήτριο , πρώην και νυν Διοικητή της 4ης ΥΠΕ για την υλοποίηση αυτού του σημαντικού έργου τόσο για τον τοπικό πληθυσμό όσο και για τους επισκέπτες της όμορφης Κασσάνδρας μας! Ευχαριστώ επίσης την κ. Αμαλία Ισαακίδου , η οποία από την αρχή που ανέλαβε υπηρεσία «έστησε» το νέο Ακτινολογικό Εργαστηριο με πολλή αγάπη και αληθινή αφοσίωση! Ευχαριστώ επίσης όλους όσους συνέβαλαν στη υλοποίηση του και ιδιαίτερα τις κ. Αναστασία Μπλιούμη και κ. Γιώτα Μητσοπούλου που με τις άοκνες προσπάθειες τους το έκαναν πράξη.
Ευχαριστώ επίσης τη Διευθύντρια του ακτινολογικού Εργαστηρίου του ΓΝ Χαλκιδικής κ. Φωτεινη Μιχαηλίδου καθώς και τον υπεύθυνο ακτινολόγο κ. Αποστολίδη Αναστάσιο για την αμέριστη συμπαράσταση τους ώστε οι ακτινογραφίες μας να γνωματεύονται. Επειδή προς το παρόν η υπάλληλος είναι μόνο μια το εργαστήριο θα λειτουργεί τις εργάσιμες μέρες Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 8πμ έως τις 3 μμ.
Κυριολεκτικά λοιπόν από δω και στο εξής
«Ανοίξαμε και σας περιμένουμε»”