Την ταύτιση της Ελλάδας με τους αρχαιολογικούς της χώρους, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψή του σήμερα το πρωί, πρώτη ημέρα της επαναλειτουργίας των μουσείων, στο μουσείο και στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Αγοράς. Έστειλε μήνυμα ασφάλειας προς όσους σχεδιάζουν να επισκεφθούν τη χώρα μας, υπογραμμίζοντας ότι η προάσπιση της δημόσιας υγείας και ασφάλειας των επισκεπτών είναι η πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης.
«Δεν νοείται Ελλάδα χωρίς ανοιχτούς αρχαιολογικούς χώρους και χωρίς ανοιχτά μουσεία. Χαιρόμαστε πολύ που σήμερα ανοίγουν πια και όλα τα μουσεία μας για όλους τους επισκέπτες, Έλληνες και ξένους», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.
Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι οι αρχαιολογικοί χώροι έχουν ανοίξει ήδη εδώ και έναν μήνα (από τις 18 Μαΐου) και σήμερα ανοίγουν και τα μουσεία μας «για να μπορέσουν να υποδεχθούν με ασφάλεια -πάνω από όλα- τους επισκέπτες, οι οποίοι θα επισκεφθούν την πατρίδα μας το φετινό καλοκαίρι, αλλά και όσους συμπολίτες μας επιθυμούν να ανακαλύψουν και πάλι την ομορφιά, τη μαγεία αυτού του ιδιαίτερου χώρου, αλλά και όλων των αρχαιολογικών μας χώρων».