Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Κασσάνδρας ενόψει της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη δράση «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» έτους 2020- 2021, η οποία αναμένεται να αναρτηθεί εντός του Ιουνίου βάσει της έως τώρα ενημέρωσης που έχουμε, σας επισημαίνει ότι:
→Ο τρόπος υποβολής των αιτήσεων για τη φετινή πρόσκληση είναι πιθανόν να γίνει μόνο ηλεκτρονικά και όλα τα πιστοποιητικά να αντλούνται μέσω ενός διασυνδεδεμένου με τις υπηρεσίες έκδοσης πληροφοριακού συστήματος.
Εφόσον όμως δεν προλάβει να εφαρμοστεί αυτή η διαδικασία, είναι πιθανόν να ακολουθηθεί η περσινή διαδικασία υποβολής αιτήσεων. Συνεπώς σε αυτή την περίπτωση, προς αποφυγή καθυστερήσεων στην έκδοση των δικαιολογητικών, είναι σημαντικό οι ενδιαφερόμενοι για την υποβολή αίτησης μέσω της δράσης, είτε ενδιαφέρονται για Παιδικό Σταθμό είτε για ΚΔΑΠ, να ετοιμάσουν όλα τα δικαιολογητικά που θα χρειαστούν, σύμφωνα με τα δικαιολογητικά που ζητήθηκαν και στην περσινή πρόσκληση, όσο το δυνατόν πιο σύντομα.
Πιο συγκεκριμένα είναι σημαντικό, όταν βγει η πρόσκληση, οι ενδιαφερόμενοι να έχουν έτοιμα προς υποβολή:
• Εκκαθαριστικό σημείωμα (Πράξη Διοικητικού Προσδιορισμού Φόρου) για το φορολογικό έτος 2019 (δηλαδή για εισοδήματα που αποκτήθηκαν από 01.01.2019 έως 31.12.2019). Οι έγγαμες μητέρες, θα πρέπει να προσκομίσουν υποχρεωτικά και την Πράξη Διοικητικού Προσδιορισμού Φόρου του συζύγου τους. Ανάλογη εφαρμογή ισχύει και για τις μητέρες που έχουν συνάψει Σύμφωνο Συμβίωσης με το σύντροφό τους.
ΠΡΟΣΟΧΗ: εκκαθαριστικό σημείωμα οποιουδήποτε άλλου έτους δεν θα είναι αποδεκτό και συνιστά λόγο απόρριψης της αίτησης.
• Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης που να έχει εκδοθεί εντός του τελευταίου εξαμήνου από την ημερομηνία της Πρόσκλησης. (Για τους αλλοδαπούς εφόσον έχει εκδοθεί στη χώρα τους να είναι επίσημα μεταφρασμένο στην ελληνική γλώσσα και να έχει εκδοθεί εντός του τελευταίου τριμήνου από την ημερομηνία της Πρόσκλησης.
Σε περίπτωση που η χώρα τους δεν εκδίδει πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, τότε θα πρέπει να προσκομίσουν άλλο ισοδύναμο επίσημο έγγραφο, το οποίο να πιστοποιεί την οικογενειακή κατάσταση, συνοδευόμενο από επίσημη μετάφραση – εντός του τελευταίου τριμήνου -, εάν δεν είναι διαθέσιμο στην ελληνική γλώσσα). Είναι σημαντικό επίσης:
• Αν η/ο ενδιαφερόμενη/ος είναι άνεργη/ος, να έχει Δελτίο Ανεργίας από τον ΟΑΕΔ σε ισχύ (αν έχει εκδοθεί εντός τελευταίου τριμήνου) ή το αποδεικτικό ανανέωσης του δελτίου ανεργίας. Αν η αιτούσα έχει σύζυγο ή σύντροφο (σύμφωνο συμβίωσης) άνεργο, απαιτείται Δελτίο Ανεργίας ΟΑΕΔ σε ισχύ και του συζύγου ή συντρόφου.
• Όλες οι μητέρες να έχουν προσωπικούς κωδικούς TAXISNET. Για περισσότερες διευκρινίσεις επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 23740-20.064.