Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενημερώνει τα μέλη του , ότι έπειτα από πολλά παράπονα ιδιοκτητών τουριστικών καταλυμάτων του νομού μας που δεν πρόλαβαν να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής για δωρεάν τηλεκπαίδευση με τίτλο “ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ” που διοργανώνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μέσω της πλατφόρμας του ΚεΔιΒιΜ ΠΚΜ μέχρι τις 12 Ιουνίου που ήταν η καταληκτική ημερομηνία, δόθηκε μικρή παράταση, κατόπιν ενημέρωσης από την Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας.

Έτσι από το σήμερα το πρωί της Τρίτης 16 Ιουνίου και από ώρα 09.00 έως και την Τετάρτη 17 Ιουνίου και ώρα 15.00, δίνεται η δυνατότητα να υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση για δωρεάν εκπαίδευση μέσω της πλατφόρμας του ΚεΔιΒιΜ ΠΚΜ στην ηλεκτρονική φόρμα www.kekpkm.gr , σε όσους δεν πρόλαβαν.
Ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με την ΚΥΑ (ΦΕΚ 2084_30.05.2020) «Ειδικά πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου βάσει των οποίων λειτουργούν οι τουριστικές επιχειρήσεις στο πλαίσιο της λήψης μέτρων έναντι του κορωνοϊού COVID-19» Α.Π. 1881/29.5.2020 η εκπαίδευση είναι υποχρεωτική .
Οι κατηγορίες στις οποίες θα πραγματοποιηθεί η τηλεκπαίδευση είναι τρεις:
1.Τουριστικά καταλύματα και κατασκηνώσεις.
2.Εστίαση, καφέ, μπαρ και εστιατόρια.
3.Τουριστικές επιχειρήσεις οδικών μεταφορών, τουριστικά γραφεία (εκμετάλλευση τουριστικών λεωφορείων – Δημόσιας Χρήσης τουριστικά λεωφορεία ανοιχτού και κλειστού τύπου) και ενοικίασης αυτοκινήτων.
Υπενθυμίζουμε ότι τα δωρεάν σεμινάρια θα διαρκέσουν για πέντε ώρες, με σύγχρονη και ασύγχρονη τηλεκπαίδευση μέσω της πλατφόρμας e-learning του ΚεΔιΒιΜ Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (elearning.kekpkm.gr) και θα αποσταλεί ηλεκτρονικά στους συμμετέχοντες Βεβαίωση Παρακολούθησης.
Σε περίπτωση που κάποια τουριστική επιχείρηση και πάλι δεν προλάβει να υποβάλλει αίτηση για να παρακολουθήσει τα δωρεάν σεμινάρια τηλεκπαίδευσης της ΠΚΜ, θα πρέπει να αναζητήσει ΚΕΚ που διοργανώνει ανάλογα σεμινάρια έναντι αμοιβής.