Αλλαγή πλεύσης αποφάσισε η κυβέρνηση σύμφωνα με νέες πληροφορίες όσον αφορά το θέμα των ξένων τουριστών στη χώρα μας.  Η νέα απόφαση θα επιτρέπει από αύριο Τρίτη κιόλας την είσοδο των Σέρβων επισκεπτών από τα σύνορα του Προμαχώνα με τη διενέργεια δειγματοληπτικών τεστ.
Η διαμαρτυρία των Ξενοδόχων από Χαλκιδική και Πιερία υπήρξε έντονη από το πρωί της Δευτέρας καθώς η απαγόρευση εισόδου στους Σέρβους τουρίστες ήταν αιφνιδιαστική, μόλις το βράδυ της Κυριακής, κι ενώ τα εποχικά ξενοδοχεία άνοιγαν το πρωί της Δευτέρας.
Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής,  Γρηγόρης Τάσιος εξέφρασε και δημόσια τη δυσαρέσκειά του για την ξαφνική εξέλιξη της απαγόρευσης, όπως το ίδιο έκανε και η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας Ε. Ξυπτερά.  Έπειτα από συνεχείς οχλήσεις, στο Υπουργείο Τουρισμού,  που μάλιστα από την πλευρά του Γ. Τάσιου έφτασαν και ως το γραφείο του πρωθυπουργού, κινήθηκαν συντονισμένα όλοι οι φορείς,  και το Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης, συν την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας που αναγνώρισαν την προβληματική κατάσταση. Αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις.