Άνοιξαν ήδη από τις 15 Ιουνίου και λειτουργούν τα Ιαματικά Λουτρά της Αγίας Παρασκευής στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής. Οι εγκαταστάσεις βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία με εξαίρεση το καφέ και την υπηρεσία μασάζ που αναμένεται να λειτουργήσουν στα τέλη του μήνα.
Οι εγκαταστάσεις υποδέχονται τους λουόμενους τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που προβλέπονται λόγω Κορωνοϊού. Για παράδειγμα στην εσωτερική πισίνα 200 τ.μ. μπορούν να μπουν ταυτόχρονα εως και 20 άτομα, ενώ στην εξωτερική προβλέπεται ένα άτομο ανά 5 τ.μ. Επιπλέον γίνεται απολύμανση των χώρων χαμάμ και σάουνας έπειτα από κάθε χρήση και μεσολαβεί κενό διάστημα μιας ώρας ανάμεσα σε κάθε επισκέπτη. Στους χώρους της σάουνας μάλιστα απαγορεύεται η προσέλευση άνω του ενός ατόμου, εκτός και αν αποδεδειγμένα πρόκειται για τα μέλη της ίδιας οικογένειας. Όλοι οι λουόμενοι προβαίνουν σε σχολαστικό ντουζ πριν από κάθε χρήση των εγκαταστάσεων, και παράλληλα δεν τους επιτρέπεται να βυθίζουν το κεφάλι στο νερό μέσα στις πισίνες. Υπάρχει και σύσταση που αφορά τις ευπαθείς ομάδες για χρήση των ατομικών μπανιέρων.
Το σημαντικό φέτος είναι ότι στα λουτρά προσφέρει τις υπηρεσίες του γιατρός, ενώ για πρώτη φορά θα υπάρξει και επικούρηση από δεύτερο γιατρό μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες ΑΣΕΠ.
«Το ενδιαφέρον των λουόμενων είναι μεγάλο και ήδη υπάρχουν πολλά τηλεφωνήματα. Εμείς συστήνουμε στον κόσμο να επισκέπτεται τα λουτρά κατόπιν ραντεβού», τονίζει ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΚ Ηρακλής Λειβαδιώτης.