O Δήμος Κασσάνδρας διαθέτει τρεις ομάδες Κοινωνικής Μέριμνας («Βοήθεια στο Σπίτι») οι οποίες απευθύνονται σε δημότες ηλικιωμένους, ΑμΕΑ και οικονομικά ασθενέστερους που ζουν, κατά κύριο λόγο, μόνοι και που δεν είναι δυνατόν να αυτοεξυπηρετηθούν.
Σκοπός του προγράμματος είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων αυτών. Το πρόγραμμα παρέχει συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη, νοσηλευτική φροντίδα, οικογενειακή βοήθεια και συντροφιά. Οι ομάδες στελεχώνονται από τις παρακάτω ειδικότητες: – κοινωνικούς επιστήμονες (Κοινωνιολόγο, Ψυχολόγο)
Έχουν τη συνολική εποπτεία των ωφελούμενων, αξιολογώντας τα περιστατικά και παρέχοντας κοινωνική υποστήριξη – νοσηλεύτριες Προσφέρουν πρωτοβάθμιες υπηρεσίες υγείας οι οποίες αφορούν σε κατ’ οίκον επισκέψεις για τη μέτρηση και καταγραφή των ζωτικών σημείων και τη συνταγογράφηση των φαρμάκων . – οικογενειακούς βοηθούς .
Αναλαμβάνουν τη διεκπεραίωση εξωτερικών εργασιών, την προμήθεια με είδη άμεσης ανάγκης, καθώς και την καθαριότητα του σπιτιού. Τηλέφωνα επικοινωνίας Μονάδα Κοινωνικής Μέριμνας Κασσανδρείας 6979790419 Μονάδα Κοινωνικής Μέριμνας Χανιώτης 2374053209 Μονάδα Κοινωνικής Μέριμνας Πευκοχωρίου 2374061211 Αυτοτελές τμήμα παιδείας κοινωνικής προστασίας και πολιτισμού 2374350150.