Ο Πρόεδρος του χωριού, Χρήστος Κομνηνός Καπετάνιος, αναφέρθηκε στην προσπάθεια της κοινότητας και του Δήμου Κασσάνδρας για να γίνει καλύτερη η Νέα Φώκαια και ζήτησε τη βοήθεια όλων των συγχωριανών.
Αναλυτικά:
”Αγαπητοί φίλοι και συμπολίτες σε συνεργασία με τον δήμο Κασσάνδρας και την Κοινότητα μας προσπαθούμε να καλυτερέψουμε το όμορφο χωριό μας. Για να το πετύχουμε αυτό χρειάζεται η βοήθεια σας και ποντάρουμε σε αυτήν. Δέν είναι όμως δυνατόν να πετύχουμε τίποτα χωρίς την δική σας παρέμβαση σε καίρια σημεία, μετά από έλεγχο που κάναμε σήμερα στον οικισμό του ΄΄ΧΙΟΥ΄΄ αμέσως μετά την είσοδο του χωριού μας να υπάρχουν τέτοιες κατασκευές και ατασθαλίες και να ζητάτε μόνο να παρέμβουμε για τον καθαρισμό χόρτων και διόρθωση των δρόμων. Για να γίνουν σιγά σιγά οι παρεμβάσεις που ζητάτε θα πρέπει και εσείς να κάνετε προσπάθειες ώστε να μήν φθάνουμε σαν Δήμος και Κοινότητα να ερχόμαστε σε ρήξη. Σας δείχνω παρακάτω, από τον έλεγχο που κάναμε φωτογραφιές της άναρχης κατάστασης που επικρατεί και θα αναγκαστούμε να προχωρήσουμε σε πρόστιμα.
Ο οικισμός έχει γεμίσει παράγκες, εγκαταλελειμμένα οχήματα, χώροι με οικόσιτα, σκουπιδότοποι, μπαξέδες και υπαίθριες αποθήκες καυσόξυλων σε όλα τα σημεία του οικισμού, δίνοντας μια εικόνα παραγκούπολης με εστίες μόλυνσης.
Σας παρακαλώ, προσπαθήστε άμεσα να αλλάξετε την εικόνα αυτή για να προχωρήσουμε και εμείς σε καθαρισμό κοινόχρηστων χώρων και άλλες απαραίτητες παρεμβάσεις.
Υ.Γ Τώρα, επειδή, δεν μπορώ να γνωρίζω όλα τα οικόπεδα των συμπολιτών μας, θα παρακαλούσα όποιος από εσάς έχει σε δικό του χώρο κάποια κατασκευή να περάσει να μου το δηλώσει στην Κοινότητα έτσι ώστε να το γνωρίζουμε.
Με εκτίμηση
Καπετάνιος Κομνηνός Χρήστος”