Οι δράσεις αντιμετώπισης της κρίσης του κορωνοϊού την καλοκαιρινή περίοδο στο Νομό Χαλκιδικής, ήταν το θέμα συνάντησης που συγκάλεσε η 4η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) Μακεδονίας και Θράκης, στα γραφεία της στη Θεσσαλονίκη.
Στη σύσκεψη συμμετείχε ο Δήμαρχος Σιθωνίας, Κυπαρίσσης Ντέμπλας, ο οποίος εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση της Δημοτικής Αρχής προς τις μονάδες της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της περιοχής, λόγω και της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού.
Ταυτόχρονα, ο κ. Ντέμπλας υπενθύμισε τις πάγιες ανάγκες ενίσχυσης τόσο του Κέντρου Υγείας Αγίου Νικολάου με τα Περιφερικά Ιατρεία Νικήτης και Νέου Μαρμαρά όσο και του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Συκιάς, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στις ελλείψεις που παρατηρούνται στο ΕΚΑΒ.
“Η Τοπική Αυτοδιοίκηση καλείται να συμβάλει στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της προς την κατεύθυνση της στήριξης των δημόσιων δομών Υγείας και σε πιθανά προβλήματα που θα προκύψουν στη διάρκεια της θερινής περιόδου, ειδικά φέτος που η χώρα μας δοκιμάζεται σκληρά εξαιτίας του Covid-19. Ως Δημοτική Αρχή θα είμαστε δίπλα στην 4η ΥΠΕ ώστε από κοινού να διαχειριστούμε κάθε έκτακτη κατάσταση. Παράλληλα, απευθύνω για πολλοστή φορά έκκληση προς την Πολιτεία να ενισχύσει με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό το Κέντρο Υγείας Αγίου Νικολάου -δίνοντας ταυτόχρονα “ανάσα” στα Περιφερικά Ιατρεία Νικήτης και Νέου Μαρμαρά- καθώς και το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Συκιάς, ώστε να καλύπτονται οι αυξημένες ανάγκες υγειονομικής περίθαλψης. Ιδίως, η περιοχή της Συκιάς, η οποία είναι απομακρυσμένη, πρέπει να προσεχθεί ώστε η τοπική κοινωνία να έχει απρόσκοπτη πρόσβαση στις υπηρεσίες του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Ζωτικής σημασίας είναι και η ενίσχυση του ΕΚΑΒ με πληρώματα και ασθενοφόρα σε έναν τόπο με γεωγραφικές ιδιομορφίες, όπου η παραμικρή καθυστέρηση μπορεί να κοστίσει ανθρώπινες ζωές”, επισήμανε ο Δήμαρχος Σιθωνίας, Κυπαρίσσης Ντέμπλας.